Solskjær frontet EA Sports på E3

Den norske spisslegenden hadde en sentral rolle på EAs pressekonferanse.

LOS ANGELES (Gamer.no): Electronic Arts imponerte mange med sin pressekonferanse i Los Angeles i dag, der de viste storspillene utgiveren kommer med det neste året. Vi fikk blant annet utgivelsesdatoer for Mass Effect 3 og Battlefield 3, samt at Insomniacs nye multiplattformspill ble avduket. Navnet er Overstrike, og fokuset er på action for opptil fire spillere. Det ble også avslørt at Need for Speed: The Run vil tilby gameplay til fots, basert på såkalt Quick Time Events – det så ganske billig ut.

Gamechanger! (Foto: Mikael H. Groven/Gamer.no)

Ny fotballgenerasjon

Da EA Sports og Peter Moore inntok scenen, var naturligvis FIFA 12 den store stjernen. Spillserien er den største innen sportssjangeren, og forventningene er høye til høstens utgave av spillet. Vi fikk blant annet se hvordan fysikkmotoren blir mye bedre, som gir saftige taklinger og mer tilfeldigheter, samt at man vil gjøre forsvarsspillet like spennende som det offensive.

Morsomt nok var det tidligere Manchester United-legende Ole Gunnar Solskjær som frontet seriens appell, via en video som ble vist på en gigantisk storskjerm under pressekonferansen. EA Sports hadde tatt turen til Molde for å høre hvordan han faktisk drar nytt av å spille FIFA som trener. Hvorvidt det stemmer er det vanskelig å si, men Molde-treneren fremsto i hvert fall som en stor fan av spillene.

Noe av det første EA-sjef John Riccitiello sa på pressekonferansen var at man likte å holde slike presentasjoner på et fornuftig nivå.

– Vi bygger ikke store scener og drar inn irrelevante kjendiser for å imponere dere, fortalte Riccitiello med et lite smil.

Peter Moore med stjernene. (Foto: Mikael H. Groven/Gamer.no)

Store karer

Stjerner ble det imidlertid nok av, plutselig dukket nemlig noen av de største idrettsprofilene i USA opp på scenen i tradisjonsrike Orpheum Theatre. Madden 12 ble promotert av Ray Lewis fra Baltimore Ravens, Peyton Hillis fra Cleveland Browns og Clay Matthews fra Super Bowl-vinner Green Bay Packers. Sistnevnte hadde til alt overmål med seg Lombardi Trophy som et bevis på triumfen.

Ellers fikk vi se fett flerspiller- og enspillergameplay fra Battlefield 3 – det ser helt fantastisk ut, på PC. BioWare var på plass for å vise oss en stilig, men tungt gjennomarbeidet, trailer fra Star Wars: The Old Republic. Så fikk vi også en smakebit av SSX. Igjen: Helt rått. Vi skal heller ikke glemme Kingdoms of Amalur: Reckoning, et rollespill signert sjangerikonet Ken Rolson.

Hele presentasjonen var totalt sett en utrolig kontrast til Microsofts pressevisning tidligere på dagen, der fokuset stort sett bare lå på Kinect. EA har en meget innbydende katalog i tiden som kommer. Ja, man forsøker å nå bredt ut, blant annet gjennom å gi spillere flere sosiale muligheter og en tittel som The Sims Social, men samtidig ønsker man å gi kjernepublikummet produktene de ønsker også. Steam-kopien Origin fikk også rikelig med oppmerksomhet.

Vi skal se på flere av storspillene denne uken, så vent deg flere detaljer i form av sniktitter og intervjuer med utviklerne.

PS. Sjekk vår E3-seksjon for vår fyldige dekning fra gigantmessen i Los Angeles!

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden