Sony har bekreftet at «PlayStation 4,5» er ekte

Vi får likevel ikke se den på E3 neste uke.

Narith Thongphasuk/Shutterstock.com

Sony har fredag ettermiddag bekreftet at de har planer om å slippe en litt kraftigere PlayStation 4-konsoll. Dette forteller PlayStation-sjef Andrew House til Financial Times (via Eurogamer).

Selv om vi kjenner konsollen via kjælenavnet PlayStation 4,5 og kodenavnet Neo, kaller Sony den foreløpig kun for en «high-end PS4» Selskapet bekrefter at den skal støtte innhold med 4K-oppløsning, antageligvis video først og fremst.

Hva skal Sony vise på E3 i år? Bildet er fra deres konferanse i 2014.
Audun Rodem, Gamer.no)

Litt mer overraskende er det at House forteller at vi ikke får høre noe om, eller se noe av, maskinen under årets E3-konferanse som går av stabelen førstkommende helg og uke. Ifølge toppsjefen skyldes dette at Sony ønsker å ha så mye som mulig å vise frem på den nye maskinen før de avduker den.

Likevel skal Sony begynne å støtte konsollen med innhold allerede i høst, noe som antageligvis betyr at vi får en lansering en gang i siste halvdel av 2016.

Den gamle konsollen fases ikke ut

«PlayStation 4,5» – eller hva den nå enn skal hete – skal koste mer enn den nåværende PlayStation 4-varianten, men den er ikke tenkt som en erstatning. Den skal være et ekstra tilbud, og Sony har ingen planer om å fase ut den vanlige PlayStation 4-konsollen. PlayStation 4 koster for øyeblikket om lag 3200 kroner.

– Vi skal selge begge versjonene gjennom hele livssyklusen. Alle spill skal støtte den vanlige PlayStation 4-konsollen, og vi forventer at alle eller en stor majoritet av spill også skal støtte den kraftigere PlayStation 4-konsollen, sier House.

En del av bekymringen rundt den mye omtalte maskinen er at utviklere må gjøre ekstraarbeid for å få spillene til å støtte maskinen. House bekrefter at det vil kreve litt, men tror at arbeidsmengden for utviklere skal være liten og håndterbar.

Rykteflom

Det ryktes at den nye konsollen skal fungere godt med PlayStation VR.
Sony

Det har gått rykter om «PlayStation 4,5» i flere måneder nå. Ifølge lekkede dokumenter skal konsollen være bedre rustet for å takle PlayStation VR når brillene lanseres i oktober. Det er ventet at også konsollen kommer rund oktober, selv om Sony ikke har gått ut med en offisiell slippdato.

Akkurat hva Sony ønsker å vise frem under E3 når de går på scenen tirsdag 14. juni klokka 03:00 norsk tid blir derfor en litt større overraskelse enn vi trodde. Det var ventet at vi skulle få høre noe om den nye konsollen, men nå virker det mer sannsynlig at GamesCom-messen i august blir den offisielle avdukingsseremonien.

Microsoft pønsker etter alle solemerker på noe lignende.
En langt kraftigere Xbox One skal visstnok lanseres i 2017 »

Prisguide.no er en kommersiell partner til Teknisk Ukeblad Media. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

Siste fra forsiden