Spill deg gjennom livets ende

The End utfordrer tankene dine om døden.

I et medium hvor døden bare er et lite avbrekk før man gjenoppstår og spiller videre, er The End noe så uvanlig som et filosofisk spill rundt temaet døden.

Spillet er et gratis webbasert plattformspill for 14 til 19-åringer. Gjennom tre verdener; Sinn, Kropp og Sjel, må du løse fysikkbaserte hjernenøtter, svare på spørsmål og kjempe mot Vokterne av verdenen. Du må også samle «Dødsobjekter», gjenstander som hjelper deg videre i spillet og som skal gi deg innsikt i spørsmål rundt døden.

Hjernetrim i The End.

Spørsmålene du svarer på underveis blir ikke bare sammenlignet med venners svar, men også med store tenkere som Descartes, Gandhi og Einstein.

The End tar med andre ord både sikte på å underholde og å undervise. Målet er å utfordre tankene til tenåringene rundt et tema som ofte blir tiet i hjel.

– Det er når man når denne alderen at man begynner å tenke på dødelighet og voksenlivet, og tanker om døden er en del av dette, sier spillets manusforfatter, Tom Chatfield.

Han fortsetter:

– Spill er en flott måte å få unge mennesker interessert i ting, og The End er et perfekt eksempel på et verktøy som kan benyttes for å gi forståelse for komplekse, filosofiske ideer.

Spillet utvikles av Preloaded og skal være rett rundt hjørnet. Spillets hjemmeside finner du på Playtheend.com og traileren kan du se nedenfor.

Siste fra forsiden