– Spill på disk vil overleve

Utvikler tror ikke digitalt spillsalg vil drepe det fysiske mediet.

Tidligere Crash Bandicoot-designer, Mark Cerny, har liten tro på spilldiskens snarlige død. Det kan Develop melde.

Det var under en åpen diskusjon som fant sted under forrige ukes Gamescom-messe at spilldesignerveteranen tenkte høyt rundt det fysiske mediets fremtid.

Cerny hevdet at også fremover vil det fysiske mediet dominere markedet, og begrunner det med filstørrelser og nedlastingshastighet. Han har regnet seg frem til at det vil ta om lag 36 timer å laste ned det 50 GB store Metal Gear Solid 4.

Cerny ser ut til å ha basert tallene sine på en gjennomsnittstilkobling på rundt 3 Mbps. Hvis vi ser på statistikken den digitale tjenesten Steam har samlet inn for juli 2011, har bare drøye 17 prosent av spillerne en tilkobling på 10 Mbps, mens 40 prosent sitter på en 2 Mbps-linje.

– Jeg sier ikke at folk ikke kommer til å gidde det, men det blir ikke den dominerende distribusjonsformen med det første. I den farten netthastighetene øker i dag vil vi måtte vente ti år på at en slik nedlasting skal ta rundt en time, sa han.

Cerny tenker også på fremtidens spill:

– Når vi snakker om det tekniske aspektet vil fremtidens spill bestå av en enorm mengde data. Nåværende PS3-spill er på mellom 25 til 50 gigabyte. Det er omtrent den eneste tingen i dag som ikke kan begrenses. I hvert fall i den nærmeste fremtiden vil det være vanskelig å komme utenom det fysiske mediet.

Nedlastbar stortittel

Digital eller fysisk distribusjon er en het potet i spillbransjen om dagen. Langt fra alle er enige med Cerny, blant annet lanserer Ubisoft nå det kommende Driver: San Francisco på Playstation Network om kort tid, ifølge Develop. Sjef for Ubisoft Reflections, Gareth Edmonson, er en av de som regner med å se digital distribusjon ta over for de fysiske kopiene:

Driver: San Francisco også digitalt.

– Jeg tror det fysiske mediet vil forbli viktig, men jeg regner med at ting kommer til å endre seg. Hvor lang tid det tar vet jeg ikke, uttalte han i debatten som også Mark Cerny deltok i.

Gleder du deg til kjøreturen rundt i San Franciscos bakker og berg? Spillet slippes på disk 2. september, men allerede nå får du en liten smakebit i form av en demo.

Vår mann Lasse har allerede testkjørt Driver: San Francisco og har følgende å si om bilspillet:

– Det er ikke min jobb å hylle Driver-seriens tilbakekomst riktig enda, men jeg liker i hvert fall det rent mekaniske så langt. Bilene føles høvelig bra å kjøre, styringen sitter som regel og San Francisco er en spennende by å kjøre bil i. Om alt annet raser så mistenker jeg at Driver: San Francisco i det minste blir en artig flerspilleropplevelse.

Les også
Anmeldelse:

Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden