Spill Resident Evil HD Remaster med stemmeskuespillet fra originalen

Modder skrur klokken tilbake til 1996.

Capcom

Det originale Resident Evil-spillet fra 1996 er fortsatt en favoritt blant mange skrekkspillfans, men få vil vel trekke frem stemmeskuespillet som hovedgrunnen til dets suksess. Vi husker spillet for sin evne til å skremme vettet av oss, ikke for de slurvete replikkene som til stadighet virket å være fremført av roboter.

En modder som kaller seg Bunny er imidlertid av en annen oppfatning, og i sin nyeste Resident Evil HD Remaster-modifikasjon skrur han klokken tilbake til 1996. Modifikasjonen lar deg nemlig spille nyversjonen av Resident Evil med stemmeskuespillet fra originalen.

Ifølge Bunny ble oppgaven mye mer krevende enn han først hadde trodd, med over 500 lydfiler som måtte redigeres:

Slik ser det ut når nyversjonen av Resident Evil møter det originale stemmeskuespillet. (Video: Bunny)

– Dialogene var allerede mikset med lydeffekter fra fottrinn, pistolskudd, fiender og så videre. Etter hvert ble redigeringsprosessen derfor slitsom og jeg måtte ta flere pauser fra prosjektet, skriver han.

Nå er han endelig ferdig og modifikasjonen kan lastes ned gratis fra Resident Evil Modding Forum.

Tilbake til røttene?

I nyere tid har Resident Evil-spillene tatt flere skritt vekk fra seriens røtter, spesielt med tanke på grøsserelementene. At de nye tilskuddene er mer actionfokuserte betyr ikke nødvendigvis at de er dårlige spill, men for seriens langvarige fans har ikke overgangen vært spesielt populær.

Ifølge Resident Evil-produsent Masachika Kawata har Capcom forståelse for fans som savner mer grøss og gru i spillene. I et nylig intervju med spillblekka Dengeki PlayStation hintet Kawata til utgivelsen av et nytt Resident Evil-spill i nær fremtid og en mulig retur til seriens røtter:

– Selvfølgelig mener jeg at vi bør produsere spill som skaper grøss og gru. Jeg tenker på det og forbereder meg på, fortalte han.

Capcom lager nyversjon av Resident Evil 2.
Etter 17 år får skrekkspillet sin første «remake» »

Siste fra forsiden