Feature

Spillåret 2022 - Gøran Solbakken

Spillene Gøran gleder seg til i 2022

Året da alle de utsatte spille skal komme ut kan bli et av de beste spillårene på lenge.

Nightgale er et av spillene Gøran gleder seg til.
1: Side 1
Side 2

Replaced

Sjanger: Eventyr
System: PC
Utvikler: Sad Cat Studios
Kommer: TBA 2022

Replaced er et 2.5D science fiction-spill med en helt nydelig piksellert visuell stil. Det har kommet mange imponerende spill som bruker den samme stilen, men dette er et av de peneste spillene jeg har sett med denne stilen.

Her skal du spille en kunstig intelligens som ufrivillig er fanget i en menneskekropp, og du må lære deg å leve og blande deg inn i mengden i en by kalt Phoenix-City. Plattforming er en stor del av spillet, men det ser ut til å være en veldig interessant setting, og med masse gode historier å oppleve.

Litt annerledes, og det ser veldig lovende ut. Jeg gleder meg til å utforske universet i Replaced når det kommer en eller annen gang i 2022.

Sifu

Sjanger: Action
System: PC, PlayStation 4 & 5
Utvikler: Sloclap
Kommer: 8. februar

Sifu er vel det første spillet på min liste som kommer ut (en av få med en fastsatt dato til og med). Det er i all hovedsak kampsystemet som lokker mest her. Sloclap lagde veldig kul kampsportslåssing i Absolver, selv om spillet ikke klaffet helt hos undertegnede.

Her i Sifu ser det enda kulere ut, og måten du kjemper mot flere fiender samtidig, hvordan man bruker omgivelsene og alle de kule angrepene du kan gjøre ser rett og slett kult ut.

En annen morsom tvist er at når du dør så gjennoppstår du som en litt eldre versjon av deg selv. Du er sterkere og slår hardere, men har samtidig mindre helsepoeng. Progresjonen i spillet virker unik og interessant, og hvis kampsystemet er så bra som det ser ut, så er dette nødt til å bli bra.

Somerville

Sjanger: Eventyr
System: PC, Xbox One & X/S
Utvikler: Jumpship
Kommer: TBA 2022

Jumpship er det nye spillselskapet til Dino Patti, en av grunnleggerne i Playdead, som tidligere har laget Limbo og Inside. I likhet med de to nevnte spillene er også Somerville et tredjepersons plattformspill, i hvert fall det vi har sett så langt.

Her skal du styre en familie i sikkerhet gjennom ruiner etter en invasjon av romvesen. Du må navigere bygninger, snike deg forbi fiender, og samarbeide med andre overlevende for å få hele familien i sikkerhet.

Det ser mystisk og stemningsfullt, og det blir sikkert både overraskelser og ugreie hendelser underveis. Limbo og Inside er fantastiske spill, og alt vi har sett av Somerville så langt ser utrolig bra ut.

Open Roads

Sjanger: Eventyr
System: PC, Xbox Series S/X, PlayStation 4 & 5
Utvikler: Fullbright
Kommer: TBA 2022

Fullbright har laget to særdeles gode spill i Gone Home og Tacoma, og jeg er veldig spent på deres neste eventyr. Her skal du ut på tur som Tess og hennes mor Opal, for å utforske og grave i familiens historie og hemmeligheter.

De kjente skuespillerne Keri Russell og Kaitlyn Dever skal ha stemmene til de to hovedpersonene, og det blir en personlig og mystisk reise gjennom familiens historie. På veien blir de også bedre kjent med hverandre, sier spillets hjemmeside.

Fullbright kan skrive gode historier, og alt jeg har hørt om Open Roads så langt ser fascinerende ut.

Starfield

Sjanger: Rollespill
System: PC, Xbox Series S/X
Utvikler: Bethesda
Kommer: 11. november

Det går jo ikke ann å ikke glede seg til Starfield. Hjertebarnet til Bethesda i så mange år, og den neste, store spillserien fra skaperne av Fallout og Elder Scrolls.

Denne gangen er det verdensrommet som skal utforskes, og du skal både fly romskip og utforske planeter. Vi vet ikke all verden om spillet enda, men det blir sikkert en kombinasjon av utforsking og kamper mot fiender i alle mulige fasonger og farger.

Det blir veldig spennende å se om utviklerne klarer å skape noe som kan måle seg med de andre spillseriene sine. Jeg håper det, da har vi noe helt spesielt i vente.

1: Side 1
Side 2

Siste fra forsiden