Spillregissøren bak Homefront: The Revolution forlater Crytek

Problemene fortsetter for det tyske spillstudioet.

Crytek/Deep Silver

Det tidligere høyt respekterte spillstudioet Crytek, skaperen av blant annet Crysis-spillene, er for tiden inne i en svært turbulent periode.

For litt siden kunne vi melde at utviklingen av Ryse 2 hadde blitt kansellert på grunn av en rettighetsstrid med Microsoft, parallellt med at blant andre Kotaku rapporterte om manglende lønnsutbetalinger til Crytek-ansatte grunnet økonomiske problemer.

Sistnevnte problem omfattet blant annet studioets britiske avdeling, Crytek UK, som for tiden arbeider med spillet Homefront: The Revolution. Nå melder nettstedet Kotaku om nye, alvorlige problemer hos det britiske Crytek-studioet.

Kanskje spøker det nå for Homefront: The Revolution.

Homefront-regissøren tar hatten og går

Ifølge kilder som har kjennskap til saken skal spillregisssøren bak nettopp Homefront: The Revolution, Hasit Zala, ha forlatt stillingen sin ved studioet. Zala var også regissør for gratisspillet Warface.

Fratredelsen skjer etter at utviklingssjefen ved Crytek UK, Ben Harris, også sa opp sin stilling tidligere denne måneden, angivelig sammen med flere andre ved studioet. Dermed kan det se ut til at Crytek UK er i ferd med å rakne i sømmene.

– Det er et merkelig scenario, siden det nå ikke finnes noe øvre ledelse. Alt bare fortsetter i en nedadgående spiral, uttalte en av personenen med tilknytning til studioet som Kotaku var i kontakt med.

Det er uvisst hvordan dette vil påvirke utviklingen av Homefront: The Revolution, og om det vil innebære forsinkelser av lanseringen. Crytek selv har i lengre tid valgt å ikke uttale seg om de tilsynelatende store problemene studioet opplever.

Vi har allerede kikket på Homefront: The Revolution:Crytek snur serien på hodet med sniking og sabotasje »

Siste fra forsiden