Spillskaper lager todimensjonal hyllest til The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Oppdatert: Nintendo har satt en stopper for prosjektet.

Oppdatering 1. mai: Mandag satte Nintendo en stopper for prosjektet, som de mener bryter med opphavsretten. Winterdrake har derfor fjernet Breath of the NES-demoen, men han lover at prosjektet vil leve videre, bare uten Zelda-figurer.

Opprinnelig sak følger.

Under årets GDC-messe viste Nintendo frem en prototype for The Legend of Zelda: Breath of the Wild, som minnet veldig om seriens første, todimensjonale innslag. Prototypen ble kun brukt for intern testing av mekanikker i det nye spillet, men det var nok mange som skulle sett den lansert som et frittstående eventyr.

Breath of the NES henter inspirasjon fra Zeldas fortid og nåtid.
Winterdrake

For å oppnå nettopp det har en spillskaper – som går under navnet Winterdrake – tatt saken i egne hender. Med Nintendos prototype som inspirasjon lager han en todimensjonal hyllest til det nyeste Zelda-spillet, som han kaller Breath of the NES.

Gratis demo

Ifølge Winterdrake skal Breath of the NES by på et nytt eventyr i den klassiske Zelda-stilen. Han lover imidlertid bedre flyt i animasjonene og – i likhet med Breath of the Wild – en mer interaktiv verden.

Alle som ønsker å prøve Breath of the NES selv, kan laste ned en gratis demo for det uferdige spillet på Itch.io. Der legges nye versjoner ut med jevne mellomrom, og man kan også finne nyheter om kommende oppdateringer.

I traileren over kan du se hva han har planlagt videre, med blant annet en dag/natt-syklus, samt flere gjenstander og fiender som bør være kjent for både nye og gamle fans av Zelda-serien.

Nintendo har også puslet med tanken om et nytt todimensjonalt Zelda-spill.
– Det er definitivt en mulighet, mener utvikleren »

Siste fra forsiden