Spore møter Minecraft i nytt kreativt spill

Lag ditt egen spillopplevelse i Project Spark.

Både Microsoft og Mojang har hatt stor suksess med skaperspillet Minecraft. Nå virker tiden moden for å ta det kreative konseptet ett skritt videre.

Under sin E3-konferanse viste Microsoft fram spillet Project Spark. Intensjonen med dette spillet er å gi hvermansen muligheten til å lage sitt eget spill.

For de kreative

Skjermbilde fra traileren.
Skjermbilde fra traileren.
Skjermbilde fra traileren.
Skjermbilde fra traileren.

I begynnelsen av presentasjonen bygde Dave Mccarthy og hans assistent en verden ved å be om elver, fjell og skog. Da verdenen var på plass gikk de inn på detaljnivå og kunne bygge knauser og elver ved hjelp av Xbox Smartglass. Der fikk de satt opp en landsby hvor spillfiguren ble plassert, og du kan selv bestemme hvordan alle ting og figurer i spillet skal tenke og oppføre seg.

Fra scenen ga Maccarthy liv til en stein som fulgte etter hovedpersonen som et kjæledyr. Videre bestemte vertene at fiendene i akkurat denne verdenen skulle være små troll. Steinen som inntil dette tidspunktet hadde vært harmløs, ble gjort om til en steinmann som slåss for hovedfiguren.

Den samme ideen hadde på forhånd blitt lagt fram for et team som fikk frie hender til å gjøre hva de ville. Og etter tre dager hadde de gjort om verdenen til en gigantisk slagmark hvor horder av små troll kommer løpende mot den lille landsbyen.

Mccarthy og hans assistent spilte sammen mot disse trollene, og med Smartglass kunne de forandre landskapet mens krigen pågikk. På den måten kan man kjapt komme opp i høyden ved å bygge en mur rett under seg, og få nye taktiske fordeler mot fienden. Trollene hadde forøvrig fått fly til å angripe med, men var ingen match når steinmannen fra i sted ble oppgradert til steinens svar på Optimus Prime.

– Uendelige muligheter

Etter presentasjonen hevdet Dave Mccarthy fra scenen at det er uendelige muligheter i Spark. Man kan lage spillet slik man vil, eller ta noen andres idé og gjøre sin egen vri på den. Til slutt viste de fram et knippe spillverdener som allerede har blitt laget. Blant de kunne vi skimte en Angry Birds-klone, Space Invaders-kopi og plattformspill både i 2D og 3D.

Spillet er nok fortsatt relativt tidlig i utviklingsprosessen, og det gjenstår å se hvor uendelige mulighetene faktisk er. Assosiasjonene til både Minecraft og Spore er tydelige, og det skal bli spennende å se om dette spillet slår an.

Les også
DayZ-utvikleren vil lage spill om fjellklatring

Les også: Meisler ut Game of Thrones i Minecraft
Les også: Spore blir film

Siste fra forsiden