Feature

Square Enix imponerer med ny spillmotor

Ny teknologi lover godt for den kommende konsollgenerasjonen.

Da messegulvet stengte etter E3s første dag gav Square Enix oss en smakebit på deres splitter nye spillmotor, Luminous Studio. En tre minutter lange video ga et imponerende glimt av hvordan den neste spillgenerasjonen kan se ut.

Med Luminous Studio ønsker utvikleren å gjøre overgangen fra spilling i sanntid til ferdiglaget filmsekvens sømløs, slik at flyten i historiefortellingen blir bedre. Det er også sagt at teknologien vil kunne skaleres, til bruk alt fra smarttelefoner til kraftige hjemmekonsoller og PC-er.

Teknisk direktør i Square Enix, Yoshihisa Hashimoto, spesifiserer gjentatte ganger til GameInformer at videoen utspilte seg i sanntid. Det er altså ikke en forhåndsprodusert filmsekvens vi får se. Hashimoto beviste dette ved å forandre på hårfargen til noen sentrale figurer og gjorde om på skyggeleggingen i omgivelsene før han kjørte demonstrasjonsvideoen på nytt.

Ikke et nytt Final Fantasy

Til tross for at videoen heter «Final Fantasy Tech Demo» melder Siliconera at dette ikke betyr at et nytt Final Fantasy er under utvikling. Vinklingen ble valgt fordi Square Enix mente Final Fantasy-serien er kjent for å kombinere magi og teknologi. Fans av den kjente rollespillserien gnir seg nok allerede i hendene ved tanken på hva den neste spillgenerasjonen vil bringe.

Videoen kan du oppleve her. Vi anbefaler å skru opp kvaliteten til 1080p.

Les også: Se Uncharted-studioets nye storsatsing
Les også: Spennende E3-overraskelse fra Ubisoft

Siste fra forsiden