Tactics Ogre: Reborn

Square puster nytt liv i strategispillet Tactics Ogre

Nyversjon kommer til PC, PlayStation og Switch i november.

Den siste tiden har det gått rykter om at Square Enix planla å hente frem Tactics Ogre-serien fra en støvete skuff. Nå har utvikleren bekreftet at dette stemmer, og Tactics Ogre: Reborn kommer 11. november.

Kampsystemet har fått en overhaling.
Square Enix

Spillet er ifølge Square en kraftig forbedret versjon av PlayStation Portable-versjonen fra 2010 – som igjen var en oppgradert versjon av SNES-spillet Tactics Ogre: Let Us Cling Together fra 1995.

Denne gangen venter figurer og bakgrunner i høy definisjon, samt et overhalt brukergrensesnitt. Spillet lokker også med stemmegitt dialog – på enten engelsk eller japansk – så vel som forbedret lyd og musikk.

Hva selve spillingen angår er kampsystemet redesignet, for å åpne for mer valgfrihet og taktiske trekk på slagmarken. Kampene utspiller seg også raskere enn i gamle dager, mens fiender er blitt litt smartere.

Ellers er historien den samme gamle. Vi følger Denam Pavel og en haug med ledsagere gjennom en stor krig som blant annet involverer arveretten til et kongerike og stridigheter mellom ulike etniske grupper. Du har mange muligheter til å utvikle hovedpersonen din slik du selv ønsker, og valgene du tar i løpet av spillet kan få drastiske konsekvenser for hvor historien ender opp.

Tactics Ogre: Reborn kommer til PC, PlayStation 4, PlayStation 5 og Nintendo Switch.

LES OGSÅ: Square-rollespillet The Diofield Chronicle nærmer seg lansering »

Siste fra forsiden