Anmeldelse

Star Wars Rogue Squadron II : Rogue Leader

Oppfølgeren til det populære Star Wars: Rogue Squadron for Nintendo 64 har tatt veien til GameCube, og det er ett av lanseringspillene som det er størst forventninger til. Spillet følger hendelsene i de tre første filmene, med noen ekstra sekvenser lagt til for å utfylle. I det hele tatt er Rogue Leader veldig trofast i forhold til filmene. Grafisk og lydmessig er dette uten tvil noe av det lekreste på markedet.

Side 1
Side 2
Side 3

Du spiller lederen av en gruppe piloter; Rogue Squadron. Det varierer litt hvem dette er. Som oftest spiller du Wedge Antilles, men det er sekvenser, spesielt i starten, der du spiller som Luke Skywalker. I praksis betyr dette at du kan gi ordre til dine lagkamerater, som for eksempel "angrip skip" eller "ta ut bakkekanonene". Det er selvsagt du som må kjøre showet, men det er alltid greit å ha litt hjelp, spesielt når oppdragene er så vanskelige som de er her.

Utrolig vanskelig!
Noe som sjeldent nevnes i anmeldelser av Rogue Leader er vanskelighetsgraden. Dette spillet er utrolig utfordrende. Ikke er det særlig hensynsfullt heller, klarte du ikke å beskytte det siste skipet på slutten av et oppdrag må du begynne helt på nytt. Det kan være vanvittig frustrerende å komme til slutten på et oppdrag, bare for å oppdage at tiden har gått ut. Det hjelper at det nesten ikke er loade-sekvenser i spillet, og for det meste er utfordringene av det gode slaget. Dvs at man synes det er greit å prøve igjen. Spillets utfordrende natur fører til at man blir fornøyd med seg selv når man klarer et vanskelig oppdrag.

Som sagt er handlingen lagt til de tre originale filmene, noe som vil blidgjøre mange Star Wars-fans. Dvs. at du får oppleve fly-scenene fra filmene, som for eksempel angrepet på dødstjernen, eller speeder kjøring på isplaneten Hoth. Handlingen i oppdragene blir hovedsaklig vist gjennom grafikkmotoren. Det hele er veldig flott fremstilt, og det føles virkelig ut som om man er midt i en av filmene. Hele presentasjonen er veldig Star Wars, med filmsnutter fra filmen som kjører i bakgrunnen og de klassiske John Williams-komposisjonene i sedvanlig storslag. For de som så de første Star Wars-filmene tidlig, er dette en nostalgi-tripp av de sjeldne.

Du kan fly mange forskjellige skip i spillet, deriblant X-wing, A-Wing, B-Wing og en Snowspeeder. Kontrollen er gjennomført bra, og du merker fort forskjellen på den lett manøvrerbare A-Wing og den litt tyngre B-Wingen. Hvert skip har også et spesialvåpen, det kan være proton-torpedoer, bomber eller ion-kanoner. Spillbarheten i spillet er gjennomgående god, og det er ikke så vanskelig for en nybegynner å hoppe rett inn og utrette ting.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden