Star Wars Squadrons

Star Wars Squadrons er avduket – se traileren

Et romflyvespill med fokus på flerspiller.

EA trakk sløret av Star Wars Squadrons mandag, etter å ha lagt ut en liten lokkebiff på nettet forrige uke. Det nyeste spillet i sagaen skal være et førstepersons romflyvningsspill med fokus på nettopp krig blant stjernene. Som ryktene hevdet skal hovedfokuset i Star Wars Squadrons være flerspillerdelen, der to lag på fem spillere hver utkjemper romkamper, men spillet skal også ha en enspillerkampanje.

Handlingen skal ta sted etter den siste filmen i den opprinnelige trilogien, Return of the Jedi, i tiden da det Galaktiske Imperiet er på hell. I historien får du spille som én pilot fra De Nye Republikken, og én fra Imperiet. Spillet fokuserer på nye hovedpersoner, men det loves at noen kjente tryner dukker opp.

Star Wars Squadrons utvikles av Motive Studios – et relativt fersk spillstudio i EA som til nå har stått bak enspillerdelen i Star Wars: Battlefront II. Spillet slippes 2. oktober på PC (Steam, Origin og Epic Games Store), Xbox One og PlayStation 4. PlayStation 4 og PC-versjonen har VR-støtte. Uavhengig av hvilken versjon du velger vil du kunne spille på tvers av plattformene.

Du kan se en trailer av spillet øverst i artikkelen, og en bildekarusell nederst.

Traileren viser grafikk fra spillmotoren som skal brukes, men ikke hvordan det er å spille. Det planlegger EA å vise frem under EA Play 2020 den 18. juni.

Tar opp arven

Squadrons er ikke det første Star Wars-spillet som fokuserer på flyving og kamper blant stjernene, men det er det første på lenge. Mange husker kanskje Factor 5s Star Wars: Rogue Squadron-serie mellom Nintendo 64 og GameCube, men det er snart 20 år siden den serien ble lagt på hylla.

I tillegg slapp LucasArts et spill kalt Star Wars Starfighter i 2001 til ganske god mottagelse.

LES OGSÅ: Tilbakeblikk: Star Wars: Dark Forces gjorde noe Doom ikke kunne »

Siste fra forsiden