Stellaris-modifikasjon gjorde alle mennesker hvite og europeiske – det fikk Paradox til å fjerne den

– Vi vil ikke legge til rette for diskriminering, sier selskapet.

ModDB

Tirsdag kveld fjernet Paradox en modifikasjon til strategispillet Stellaris fra spillets Steam Workshop-side. Modifikasjonen heter «European Phenotype and Names Only (White Humans)» og gjør det slik at menneskerasen i spillet kun består av hvite mennesker med europeiske navn.

– Vil ikke legge til rette for diskriminering

Paradox forteller i en uttalelse til Eurogamer at modifikasjonen ikke var i tråd med deres verdier, og at de derfor ikke ønsket å fronte den i sine kanaler.

Stellaris.
Paradox Interactive

– Vi lanserte spillet opprinnelig med en korrekt representasjon av mennesker, det vil si med forskjeller i både etnisitet og personligheter. Vi er helt for tanken om at spillere skal kunne modifisere spillet slik at de kan spille slik de vil, men vi ønsker IKKE å legge til rette for diskriminering, forteller selskapet om fjerningen til Eurogamer.

Toppsjef Susana Meza Graham har siden utdypet selskapets standpunkt i en Twitter-melding.

– Vi har noen få normer som har vært på plass i godt over ti år, der rasistiske skjellsord, blant annet, ikke er tillatt. Vi tolket denne modifikasjonen som at den bryter disse reglene, selv om det virker som om kommentarene rundt modifikasjonen heller enn modifikasjonen i seg selv, var det største problemet.

– Alle kan lage modifikasjoner for vår del, så lenge de ikke bryter med normene våre, og vi forventer at de som modifiserer spillene våre hjelper til med å holde kommentarfeltene frie for rasistiske skjellsord eller andre ting som ikke er passende.

Skjermbilde av den opprinnelige beskrivelsen.

Det har ikke vært lett å finne nøyaktig disse kommentarene som Graham peker på, men modifikasjonsbeskrivelsen inneholdt blant annet en lenke til en YouTube-kanal med fremmedfiendtlig retorikk og anti-multikulturelle budskap. I tillegg uttrykte beskrivelsen «no 'multiculturalism' here!», som man lett kan koble til et mål om å fronte en fremmedfiendtlig ideologi.

Selv om modifikasjonen ikke lenger er tilgjengelig på Steam Workshop, er den fremdeles nedlastbar fra modifikasjonsnettstedet ModDB.

Romstrategi

Stellaris.
Paradox Interactive

Stellaris foregår i en sci-fi-inspirert fremtid der spillere skal sette sitt preg på en automatisk generert galakse. Spillere får utvikle sin egen rase, og skal lede denne med strategi og utforskning av universet.

Les også
Anmeldelse: Stellaris

Ifølge vår anmelder leverer Stellaris en mer tilgjengelig opplevelse for nykommere til strategisjangeren, samtidig som det holder fast ved de dype mekanikkene for mer erfarne spillere:

– Selvlagde fraksjoner og muligheten til å utforske som du selv ønsker gjør at spillet blir mer personlig enn mye annet der ute. Man knytter raskt bånd til fraksjonen man leder, og det er en sterk prestasjon. I tillegg er krigføring gjort mer oversiktlig, samtidig som det er morsomt å lage sine egne flåter. For ikke å snakke om at romkampene er morsomme å være tilskuer til. Spillet er sjarmerende vakkert, og det er engasjerende å følge med på enkle ting som skipsbevegelser og klodenes rotasjoner, skrev Andreas Bjørnbekk.

Les hele Stellaris-anmeldelsen her »

Siste fra forsiden