Stillehavskrig i Red Orchestra 2

Rising Storm-utvidelsen kommer neste år.

Red Orchestra-serien består av førstepersons skytespill som frem til nå har fokusert på kamphandlingene mellom Tyskland og Sovjetunionen. Med Rising Storm-utvidelsen for Red Orchestra 2 er fokus imidlertid i ferd med å forandre seg.

Denne gangen flyttes nemlig handlingen til Stillehavet, hvor amerikanske marinesoldater slåss mot den japanske hæren. Spillet tar for seg noen av den andre verdenskrigens mest kjente slag, Iwo Jima, Tarawa, Kwajalein, Saipan og Peleliu.

Debut-traileren.

Spillet inkluderer nye våpen, som flammekastere, og de japanske styrkene får også mulighet til å sette opp feller ved hjelp av håndgranater.

Rising Storm har vært under utvikling i lang tid, og ble første gang annonsert i mai i fjor. Dette på tross av at hovedspillet først kom ut i høst. Nå har imidlertid utgiver 1C lansert en trailer for spillet, sammen med en pressemelding hvor de bekrefter at pakken får en kommersiell utgivelse i løpet av 2012.

Vår anmelder, Marius Jentoftsen, var begeistret for Red Orchestra 2, selv om han påpekte at det hadde noen svakheter. I konklusjonen til anmeldelsen skrev han dette:

– Spillbarheten er absolutt på plass, og Red Orchestra 2 finner seg en egen plass i skytespilljungelen med en god og nådeløs skytespillmekanikk, mange muligheter på slagmarken, og en grad av realisme vi sjelden er vitne til i denne sammenhengen. Det er først og fremst et flerspillerspill for skapsadister som liker at én kule er nok. Det finnes ingen Rambo, Wolverine eller Jason Bourne her, bare Sergei og hans kumpaner mot Karl-Heinz og resten av tyskerne. Spill lurt og på lag eller dø!

Siste fra forsiden