Stjerneregissør satser på spillutvikling

Mannen bak Pirates of the Caribbean planlegger et nytt Kinect-spill.

Gore Verbinski er kanskje ikke et husholdningsnavn, men filmene hans er det. Den polskfødte regissøren står bak noen av de største underholdningssuksessene i senere år, som Pirates of the Caribbean, Rango og The Ring. Snart prøver han seg jammen på spillutvikling også.

Verbinski er også involvert i BioShock-filmen.

Produksjonsselskapet hans, Blind Wink, har signert en avtale om å lage et Kinect-spill for Xbox Live Arcade, ifølge Gamespot.

Første spill ut

Slippvinduet for det hittil ubeskrevne prosjektet er slutten av 2012, og det er selvsagt snakk om å ta konseptet ut til andre medier enn spill. Det vites ikke om Blind Wink ønsker å spillmatisere en av merkevarene de allerede eier, eller om de satser på noe helt nytt.

All utvikling skjer internt hos Blind Wink, som ikke har noen erfaring med spillutvikling fra tidligere av. Produksjonsselskapet ble stiftet i 2008, og har kun laget filmer så langt. Verbinski selv er involvert i filmatiseringen av kritikerroste BioShock, som er utsatt på ubestemt tid.

Toppbildet er hentet fra plakaten til filmen Pirates of the Caribbean: Curse of the Black Pearl, som Gore Verbinski har regissert.

Les også: Storregissør med spillprosjekt
Les også: Spielberg-spill ble for ambisiøst

Siste fra forsiden