Store kutt hos Warner Bros.

Lord of the Rings: War in the North-studioet skal være rammet.

Oppsigelser og nedskjæringer er, som i alle andre bransjer, en del av hverdagen i den høyst konkurransepregede spillbransjen. Det går ikke en uke uten at vi hører om grove kutt blant noen av verdens mest profilerte spillstudio, og man må gjøre en iherdig innsats for å holde seg flytende. Sist uke gikk det for eksempel utover Too Human-studioet Silicon Knights.

War in the North kommer i morra.

Denne uken er det et desto mer aktuelt selskap som står for tur. Warner Bros., som nylig utga Batman: Arkham City og slipper Lord of the Rings: War in the North i morgen, har sagt opp 60 ansatte. Det melder Gamespot.

Ikke uventet

Det skal være selskapets Seattle-baserte divisjon som får noen kjappe hogg med sparekniven denne gangen. Den består hovedsakelig av to studio: Monolith Productions (F.E.A.R., Gotham City Impostors) og Snowblind Studios (Lord of the Rings: War in the North, Champions of Norrath).

Årsakene til nedskjæringene nevnes ikke. Men siden det kommende Ringenes Herre-spillet er ferdigutviklet, er det grunn til å tro at behovet for ansatte er betydelig lavere. Dette er en forholdsvis vanlig strategi i spillindustrien, hvor utviklingsteam ofte reduseres til noen dusin utviklere som fokuserer på å lage ekstrainnhold etter utgivelse.

Siste fra forsiden