Telialigaen - League of Legends

Studentene jakter sesongens første poeng

Nyopprykkede NTNUI står uten seier etter halvspilt sesong.

Klarer NTNUI å sikre sesongens første poeng, eller er det Domino som skal sikre poengene som trengs for en plass i vårens sluttspill?
Eivind von Døhlen/Good Game

SLIK SPILLES SJETTE RUNDE I TELIALIGAEN

Vis mer

SØNDAG 27. MARS

17:00 - Riddle - Urban
19:00 - Bifrost - KAOS
19:00 - NTNUI - Domino

Se resten av kampene i terminlisten »

Før vårens sesong konkluderte ekspertene med at nyopprykkede NTNUIs opphold i førstedivisjon antakeligivs kom til å bli kort.

Etter halvspilt sesong står NTNUI-spillerne uten poeng, men sesongen er langt fra over for studentlaget. Jakten på sesongens første poeng er for alvor i gang, og lagets Support-spiller Simen «Cashh» Sødeberg har tro på at poengene kan komme mot Domino.

– Jeg har troen på at vi kan klare å slå Domino. Vi går inn i hver kamp med håp om å vinne, og alle ønsker å yte sitt aller beste. Selv om sluttspill ser litt fjernt ut akkurat nå, gir vi ikke opp. Vi har trent mye, og vi føler at vi har blitt bedre for hver uke som har gått, sier han til Gamer.no.

Klarer NTNUI å sikre sesongens første poeng? Hovedkampen mellom NTNUI og Domino ser du søndag 27. mars, fra klokken 19:00 på Twitch »

LES OGSÅ: NESF og Good Game inngår samarbeid - Telialigaen er nå offisielt Norges nasjonale e-sportliga

– Ingen hemmelighet at første halvdel har vært tøff så langt

DISSE SPILLER FOR NTNUI

Vis mer

no «Flubbis» (Top) *
no Ådne «Olunn» Anmarkrud (Jungle)
no Vetle «Waffle Vendor» Pettersen (Mid)
no Simen «Cashh» Sødeberg (ADC)
no Cem «Misty Thoughts» SoyerS (upport)

* Innbytter

På tre kamper står NTNUI uten seier, men med fire gjenværende kamper på terminlisten er det fremdeles mulig å nå sluttspillet. Support-spiller Sødeberg legger ikke skjul på at det har vært et tøft møte med nivået i førstedivisjon, men det bekymrer hverken han eller resten av spillergruppa.

– Det er ingen hemmelighet at første halvdel har vært tøff så langt, men mitt inntrykk er at motivasjonen fremdeles er hvor den skal være. Vi er en ganske sammensveisa gjeng som har blitt veldig godt kjent de siste månedene, noe jeg tror hjelper en del for å holde moralen oppe. Fra starten av var ambisjonene våre for sesongen å kunne sanke så mange poeng som mulig. Håpet var å kunne gjøre det bedre enn hva folk hadde forventet av oss. Vi er jo tross alt fire spillere som er heltidsstudenter på NTNU, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: Europeisk sluttspill i LEC starter på fredag

Møtet med førstedivisjon kan være tøft for både enkeltspillere og lagoppstillinger. Nivåforskjellen mellom det nasjonale toppnivået og lavere divisjoner kan oppleves som stort, spesielt når det kommer til samspillet i etablerte lag. Sødeberg forteller likevel til Gamer.no at det så langt har vært både gøy og lærerikt å spille på Norges øverste nivå.

– Personlig syns jeg at møtet med nivået har vært gøy, samtidig som det har vært lærerikt. For oss nykommere har det vært en stor overgang fra å spille litt smått i andre lavere divisjoner til å plutselig begynne å spille i førstedivisjon. Det har vært en del å sette seg inn i på relativt kort tid, men jeg er veldig fornøyd med laget hittil.

Forventer seier mot NTNUI

Les også
– En kamp man aldri vil tape uansett hva

DISSE SPILLER FOR DOMINO

Vis mer

no Thomas «RIPPED» Hausbak (Top)
se Kewin «Sidon» Karlsson (Jungle)
no Sondre «Shaolin» Myrmel (Mid)
no Kris Andre «Kris» Abrahamsen (ADC)
no Dennis «Denden» Bui (Support)

En desperat poengjakt er også en realitet for laget på den andre siden av oppgjøret - Domino. I skrivende stund ligger Sondre «Shaolin» Myrmel og resten av Domino-spillerne på en tredjeplass på tabellen.

«Shaolin» tar sikte på Telialigaens trone.
Privat

Likevel er ikke veien til sluttspill helt fri for hindringer - både Riddle og Rich Gang venter i de kommende serierundene. Mid Lane-spiller Myrmel legger ikke skjul på at en seier mot NTNUI er viktig for Domino.

– Seier mot NTNUI er ekstremt viktig for oss. En topp to-plassering i serien burde gjøre sluttspillet enklere, ettersom både Riddle og Rich Gang ser såpass sterke ut. Vi er nødt til å ta alle poengene vi kan få, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: – En kamp man aldri vil tape uansett hva

Dominos tap mot Urban i tredje serierunde kom som en overraskelse på flere, deriblant Myrmel selv. Han sier til Gamer.no at både han og resten av lagkameratene har tatt lærdom fra tapet, og at han forventer seier mot søndagens motstandere.

– Jeg forventer at vi vinner mot NTNUI gjennom bedre forberedelser, bedre spillere i samtlige roller og en bedre forståelse for spillet. Likevel - jeg har erfart at det er lett å undervurdere motstandere. Det er farlig å gjøre det, ettersom alle kamper gir like mange poeng. Tapet vårt mot Urban var en vekker for oss, og vi har lært at vi ikke kan behandle ulike lag forskjellig.

Tross en tilsynelatende tøff avslutning på sesongen har Myrmel tro på at laget har det som skal til for å hevde seg mot sesongens forhåndsfavoritter.

– Vi burde være på nivå med Rich Gang og Riddle, og vi går for seier i Telialigaen, sier han til Gamer.no.

Slik ser tabellen ut før kveldens oppgjør.
Utdrag fra Teligaligen.no

Siste fra forsiden