Studioet som ryktes å stå bak Mafia 3 omstruktureres

Flere får sparken og nøkkelpersoner forsvinner visstnok til Amerika.

Konseptbilde fra Mafia 2.
2K Games

Ifølge Eurogamer er det store omstruktureringer på gang i spillutgiver 2K Games' tjekkiske divisjon. 2K Czech består per dags dato av to avdelinger, en hovedavdeling i Praha og en i Brno. Det er avdelingen i Praha – som ryktes å jobbe med Mafia 3 – som nå etter sigende blir lagt ned om få måneder.

Mafia 2 ble utviklet av 2K Games' tsjekkiske avdeling.

Flere stillinger skal overføres til Brno-avdelingen, mens enkelte blir sagt opp. Eurogamers kilde vet ikke hvor mange stillinger som beholdes og hvor mange som sies opp. Angivelig skal 10 nøkkelpersoner fra studioet bli en del av 2Ks California-hovedkontor i Navato.

Bekreftes av 2K

2K har bekreftet at det foregår omrokeringer i Tsjekkia overfor Eurogamer, men har ikke gått videre i detalj.

– Vi har samlokalisert og konsolidert vårt 2K Czech-team fra Praha for å sentralisere resursert i Brno. I tillegg flytter vi noen utviklingsresurser fra Praha til 2K-hovedkvarteret i Navado, forteller 2K til nettstedet.

Det bekreftes også at antall ansatte vil kuttes, uten at selskapet oppgir hvor mange dette gjelder.

– Mafia 3 skulle være lanseringstittel til nye konsoller

Mafia 2 ble godt motatt her på Gamer.no.

Studioet i Brno sto bak utviklingen av Mafia 2, mens Praha-avdelingen etter sigende skal ha jobbet med Mafia 3 de siste årene. Sommeren 2012 dukket det opp rykter om at Mafia 3 var planlagt som en lanseringstittel til Xbox One og PlayStation 4. Etter nedbemanning skal dette ha falt i fisk.

I tillegg skal de tsjekkiske utviklerne ha samarbeidet med Rockstar om Grand Theft Auto V, med et endelig mål om å kunne få Mafia-serien til å nå like store høyder som Rockstars storsuksess.

Mafia-seriens forrige spill fikk god mottakelse her på Gamer.no i 2011:
Vår anmelder mente at Mafia 2 hadde en fantastisk presentasjon »

Siste fra forsiden