Sulten på mer Half-Life?

Prospekt er en Valve-godkjent oppfølger til Opposing Force.

Half-Life-serien har ligget brakk siden 2006 nå, etter at Half-Life 2: Episode 2 på ingen måte gav noen avslutning på sagaen om Gordon Freeman.

Siden den gang har Valve selv vist liten vilje til å levere noe nytt i serien. Derimot har fansen i flere år nå levert nyutgaver og annet snadder. Spillet Prospekt er det nyeste fra den fronten, og har du vært tørst på mer Half-Life kan det være verdt å ta en titt.

Prospekt er det nyeste fan-tillegget til Half-Life-serien.
Richard Seabrook

Prospekt er nemlig et spill som plukker opp tråden etter den Gearbox-utviklede utvidelsespakken til det første Half-Life-spillet: Half-Life: Opposing Force. Som med Gearbox' spill følger vi ikke Gordon Freeman, men soldaten Adrian Shepard – denne gangen etter å ha blitt tilkalt av alien-rasen Vortigaunts under ly av å måtte bistå Freeman på en eller annen måte. Heles spillet finner sted i Nova Prospekt-fengselet, og har 13 brett.

Tenkt som en jobbsøknad

Prospekt er utviklet av kun én mann: Richard Seabrook. Opprinnelig var spillet tenkt som en jobbsøknad der Seabrook prøvde å sikre seg en rolle hos Valve, uten at han fikk gjennomslag for det. Spillet er utviklet på Source-motoren, og virker rimelig forseggjort, med stemmeskuespill og en lengde som skal ligge opp mot Half-Life 2: Episode 1.

Seabrook sier at han har fått tillatelse fra Valve til å bruke figurer og innhold fra Half-Life-serien – noe som gjør dette til det nærmeste vi kommer et nytt spill i serien på en god stund.

Prospekt slippes på Steam 11. februar til Windows, og du trenger ingen andre spill for å kjøre det.

Visste du at Deus Ex-skaperen på et tidspunkt jobbet med en egen Half-Life 2-episode?

Siste fra forsiden