Syndicate-pirater fant overraskelse

Utvikler Starbreeze prøver seg med utradisjonelle antipirattiltak.

Det er ikke mange dagene siden PC-utgaven av Syndicate landet i butikkhyllene, men allerede har rapporter om et heller utradisjonelt antipirattiltak dukket opp.

Bli med oss

Der hvor andre utviklere har forsøkt å stoppe piratene, ser Syndicate-utvikler Starbreeze ut til å prøve å få piratene over på sin side.

Torrentfreak (via Kotaku) rapporterer at det er funnet et såkalt «easter egg», en gjemt overraskelse, blant filene på den fysiske spillkopien.

I en fil, som er laget for å se ut som noe pirater pleier å legge igjen når de bryter kopibeskyttelser, finnes nemlig følgende tekst:

«Er du lei av å se på fra sidelinjen? Klar til å bytte side? Har du betydelig talent innenfor noen av de følgende områdene: kunst, modellering, teksturering, lyddesign, programmering eller spilldesign? Hvis du møter en eller flere av disse kriteriene og vil ta del i moroa, send oss en epost på jobs@starbreeze.com i dag!»

Om det utradisjonelle stillingsutlysningen har resultert i noen søkere, sies det ingenting om.

Også andre utviklere har testet mer eller mindre utradisjonelle antipiratkopieringstiltak. I helikoptersimulatoren Take On Helicopters vil for eksempel grafikken flyte utover, som i et akvarellmaleri, dersom spillet er piratkopiert. Eller hva med Serious Sam 3, hvor rosa drapsskorpioner pusses på piratene?

Les også: Anmeldelsen av Syndicate

Siste fra forsiden