Take-Two-sjefen skeptisk til Wii U

Vil kanskje ikke gi ut storspill til Nintendos nyeste konsoll.

Etter alt å dømme er det bare snakk om noen måneder til Wii U blir å se i hyllene. Det er enda ikke kjent akkurat hvilke spill konsollen vil ha tilgjengelig ved lansering, men nå kan det virke som om minst ett av de største spillforlagene ikke er sikker på om de ønsker å satse hardt på plattformen.

I et intervju med Gamasutra uttalte nylig sjefen for Take-Two Interactive Software, Strauss Zelnick, at selskapet er usikker på konsollen. Selv om Grand Theft Auto-utgiveren kommer til å lansere familievennlige spill på konsollen, har ikke de større seriene vært å spore på lanseringslistene.

– Vi har ikke annonsert noen ting enda. Jeg er skeptisk, fortalte Zelnick.

Dersom selskapet ikke endrer posisjon kan det blant annet se ut som om fans av Grand Theft Auto-serien ikke får kjøre villmann på Nintendos nyeste konsoll når seriens femte innslag kommer.

Vil ikke gi ut årlige utgaver

Take-Two-sjefen benyttet også anledningen til å forsikre om at firmaet ikke har noen planer om å pøse ut oppfølgere.

– Det er risikabelt å overeksponere hovedseriene. Det kan gi en markant kortvarig økning i inntekter, men man kan ende opp med å tape penger på lang sikt, sa Zelnick.

Wii U-spillere får neppe ta del i Max Paynes nyeste strabaser.

– Jeg ønsker ikke å gi ut årlige utgaver av spillene våre – sett bort fra sportstitlene – fordi jeg tror kunden kan gå lei, selv om det er snakk om kvalitetstitler. Noen av våre konkurrenter har gitt ut mye på kort tid, og verdien i merkevaren forsvinner. Vi prøver å bygge varige merkevarer som godt kan ha noen års opphold, og tror at man på denne måten får mer ut av en merkevare over tid.

Om vi ser på selskapets største serie, Grand Theft Auto, kan vi forstå denne tankegangen. Det er om lag fire år siden Grand Theft Auto IV kom ut, og etterspørselen etter den kommende oppfølgeren er stor.

Take-Twos siste storutgivelse var Max Payne 3, som høstet god omtale her på Gamer.no.

– Rockstar har hatt store sko å fylle, men jeg syns de har gjort en utmerket jobb. Max Payne er tilbake, og han har aldri vært mer bitter og kynisk, skrev Andrine om Rockstars innslag i den nå elleve år gamle serien.

Les også: Juksemakere må spille sammen Les også: Kommentar: Vi forventer mer enn dette, Nintendo

Siste fra forsiden