Tar The Witcher 2-studio til retten

Namco Bandai hevder at utviklerne ikke har holdt seg til avtalen.

Spillutgiveren Namco Bandai velger nå å gå rettens vei mot Optimus SA, morselskapet til utvikleren av det suksessrike PC-spillet The Witcher 2. Dette hevder Giant Bomb som har oversatt en artikkel fra det polske nettstedet CD Action.

Ifølge artikkelen er stevningen et resultat av et kontraktbrudd rundt utgivelserettighetene for konsollutgaven. Namco Bandais konkurrent, THQ, har annonsert at de kommer til å stå for den europeiske konsollutgivelsen i høst. Namco Bandai mener at det bryter den skriftlige avtalen de selv har med utvikleren CD Projekt RED.

Samtidig hevdes det at utvikleren også brøt en avtale med utgiverne kort tid etter utgivelsen av The Witcher 2 på PC, da de bestemte seg for å fjerne kopibeskyttelsen fra spillet som en følge av ytelsesproblemer. På grunn av kontraktbruddet nekter Namco Bandai også å utbetale en utestående sum til CD Projekt RED på 1 225 000 euro.

The Witcher 2 byr på vakre omgivelser.

Presidenten i Optimus SA, Adam Kininski, hevder på sin side at de har sitt på det tørre, og at avtalen de hadde med Namco Bandai kun omhandlet PC-utgivelsen.

PC-utgaven av The Witcher 2 fikk kjempeskryt av vår anmelder, Marius Kjørmo, da det kom ut tidligere i vår.

– The Witcher 2 er gjennomført kvalitet. Fra første stund blir du dratt med på Geralts reise og alt fra historien, personene og dialogen, til kampsystemet, rollespillelementene og det kunstneriske uttrykket bidrar til å skape en av de aller beste spillopplevelsene du kommer til å få i år.

Siste fra forsiden