Tekken blir film igjen

Slåssespillserien er på vei tilbake til det store lerrett. I tre dimensjoner.

Den japanske storutgiveren Namco Bandai avholder i disse dager et pressearrangement i solrike Dubai. Der gir de utvalgt internasjonal presse en oversikt over deres kommende utgivelser, blant annet noen uannonserte. Vi har allerede dekket mye av det, og følger selvsagt resten av arrangementet med falkeblikk.

En av tingene som har kommet ut av pressevisningene er annonseringen av en splitter ny Tekken-spillefilm. CVG melder at en helaftens spillefilm på drøye 90 minutter ankommer kinoer verden over i løpet av sommeren. Det kan nok vi i Norge ta med en klype salt.

Steintoillat.

Filmen skal være helanimert, og handlingen utfyller det som skjedde mellom Tekken 5 og 6. Produksjonen står selskapet Digital Frontier for. Noen vil kanskje kjenne dem igjen som skaperne av Resident Evil: Degeneration. De har for øvrig fått hjelp av Dai Sato, som har vært manusforfatter for den ikoniske anime-serien Cowboy Bebop. Filmen skal også komme i en 3D-versjon, og du kan se en trailer av hele affæren nederst på siden.

Prøver igjen

Dette er ikke første gang Tekken blir filmatisert. Det kom en todelt animasjonsfilm i 1998, og en typisk spillefilm i fjor. Sistnevnte ble en regelrett kalkun, og tjente inn under en million dollar. Til sammenligning kostet den over 35 millioner dollar å spille inn. Det ledet Tekken-skaperen Katsuhiro Harada til å uttale «det har vært en Tekken film fra Hollywood tidligere, men vær så snill – glem den!» under annonseringen av den nye filmen.

Det foreløpig siste hovedspillet i Tekken-serien var Tekken 6, som kom ut i 2009. Vår anmelder Rudi likte det svært godt, og syntes det kombinerte tilgjengelighet med dybde på strålende vis. Dermed gav han det en nier, og kalte det et av årets beste slåssespill.

Traileren.

Siste fra forsiden