Terraria i vinterdrakt

Sandkassespillet får store nyheter.

De fleste trodde at PC-versjonen av det Minecraft-inspirerte sandkassespillet Terraria hadde fått sin siste store oppdatering, men i januar i år stilte Terraria-skaperen Andrew Spinks et «hypotetisk spørsmål» på spillets forum:

– La oss si jeg vurderer å lage en oppdatering for PC-versjonen av Terraria. I det tilfellet, hva vil dere være interessert i å se?

Per nå er tråden på hele 239 sider, så man kan nok trygt si at spillmiljøet hadde mange store og små tanker om emnet. Hvor mange av tilbakemeldingene utviklerne ender opp med å lytte til gjenstår selvsagt å se.

Ishuler.

Men det vi har fått bekreftet er at spillet faktisk får en oppdatering, og at den vil være temmelig stor. I en fersk tråd på forumet introduserer den Oslo-baserte grafikk-artisten Jim T. Myhre Kjexrud en helt ny landskapstype, eller «biome», hvor miljøene dekkes av is og snø. Her ser vi blant annet pingviner og ishuler.

Jungler og svevende øyer

Andrew Spinks har også postet noen nye bilder. Et av dem viser en svevende øy i skyene, mens det andre viser fosser i et jungelmiljø.

Fosser i jungelen.

PC-versjonen av Terraria ble først lansert i 2011, og opplevde stor suksess. Spillet fikk en rekke store oppdateringer, og kom til Xbox 360 og PlayStation 3 i mars i år. Det kommer til Vita i sommer.

I Terraria befinner du deg i et tilfeldig skapt, todimensjonalt sandkasseunivers. Her må du sanke inn ressurser og skape ulike typer hjelpemidler, og du kan også bygge egne baser. Spillet har en hel bråte ting som kan bygges.

Terraria har også inspirert en rekke andre prosjekter, inkludert det kommende spillet Starbound. Utviklerne av Starbound har allerede tjent inn store summer på forhåndsbestillinger.

Les også: Terraria hakker sin vei mot butikkhyllene
Les også: Anmeldelse av «gamle» Terraria

Siste fra forsiden