The Division utsettes igjen

Det etterlengtede samarbeidspillet kommer ikke i år.

Ubisoft

Vi fikk først høre om The Division under E3 i 2013. Det Massive Entertainment-utviklede spillet prøver på ambisiøst vis å slå sammen ulike sjangre, og skal være et sandkasseskytespill med rollespillelementer og fokus på overlevelse.

Tom Clancy's The Division.
Ubisoft

Planen var først å slippe spillet i første kvartal av 2015, men allerede i mai 2014 ble det annonsert at datoen måtte skyves frem til senere på året.

Nå har spillet blitt utsatt for andre gang, fra 2015 til en gang i løpet av de tre første månedene i 2016. Dette melder utgiver Ubisoft subtilt i sin finansrapport for året.

Basert på en simulering

The Division baserer seg på den faktiske terrorangrepsimuleringen «Operation Dark Winter». Da skulle man prøve å kartlegge hva som ville skje med USAs infrastruktur dersom landet ble rammet av et biokjemisk angrep. En infrastrukturkollaps ble det simulerte resultatet.

Spillet tar fro seg begivenhetene etter et slikt angrep. Alt av infrastruktur har sporet av, og kun den hemmelige agentgruppen The Division er det som kan prøve å lappe sammen restene.

Som vi har sett i flere trailere siden annonseringen handler spillet mye om samarbeid og overlevelse mot både spill- og spillerfigurer, og god kommunikasjon er nøkkelen til å overleve.

Vi tipper at vi får høre og se mer av The Division under årets E3-messe, som går av stabelen 16. juni i år. Da får vi forhåpentligvis også høre litt mer om hvilke spill som faktisk kommer til høsten, for akkurat nå ser det rimelig skralt ut.

Vi så litt på spillet under Gamescom i fjor.
The Division kan sette ny standard for omgivelser i dataspill »

Trailer til The Division. (Video: Ubisoft)

Siste fra forsiden