The Last Ninja-komponist Ben Daglish er død

Tapte kampen mot kreft i en alder av 52.

System 3

Ben Daglish – komponist og legende innen spillbransjen – har gått bort i en alder av 52, som følge av en lengre kamp med kreft. Nyheten ble kunngjort av hans kone, via et innlegg på Facebook.

Ben Daglish (til venstre) sammen med det norske bandet FastLoaders.
FastLoaders

– Ben døde veldig plutselig på mandag morgen. Vi vet at det vil komme som et sjokk for mange, akkurat som det gjorde for oss. Vi er hjemme og føler oss elsket og støttet, og våre tanker går til alle dere som kjente, likte, ble irritert over og var heldige nok til å oppleve litt av magien hans i livene deres.

Daglish bygget sin karriere på 80-tallet, og sto bak lydspor på en rekke Commodore 64-spill. Best kjent er nok arbeidet hans med det klassiske spillet The Last Ninja, som opprinnelig ble lansert i 1987.

Norsk samarbeid

Se Daglish og Fastloaders fremføre musikk fra The Last Ninja. (Video: c64audio/YouTube)

Her til lands er Daglish også kjent for sitt samarbeid med norske FastLoaders. Bandet har produsert en rekke coverlåter basert på The Last Ninja-musikken, etter en vellykket Kickstarter-kampanje for prosjektet i 2016.

Både Daglish og Fastloaders skulle opptre på neste ukes Back in Time-festival i Bergen, ettersom førstnevnte hadde virket å være i bedre form i det siste. Ting gikk imidlertid ikke som planlagt, og bandet må nå altså klare seg uten Daglish.

– Like viktig for Commodore 64 som Uncharted var for PlayStation 3.
Les vårt tilbakeblikk på The Last Ninja »

Siste fra forsiden