The Last of Us fikk flest priser under årets BAFTA-utdeling

Lovende norske Size DOES Matter fikk oppkomlingspris.

Det britiske film- og TV-akademiet BAFTA er kanskje mest kjent for å dele ut prestisjetunge filmpriser, men siden 2004 har akademiet også arrangert seremonier for spillindustrien.

Årets utdeling ble avholdt i London onsdag kveld, og som det fremgår av den nå publiserte listen over vinnere er det kanskje ikke så mange store overraskelser blant spilltitlene som kunne dra med seg de gjeve statuettene hjem.

Ikke uventet var det The Last of Us som var storfavoritten i år med hele ti nominasjoner. Spillet stakk til slutt av med fem priser; beste spill, beste action/eventyr-spill, beste lyd, beste historie og beste skuespiller.

Grand Theft Auto V gjorde det heller ikke verst.

Norsk indiespill tok pris

Norske Team DOS kunne også raske med seg en pris fra det annerkjente akademiet. Med det uutgitte indiespillet Size DOES Matter ble de kronet med «Ones to watch»-prisen. Team DOS fikk for øvrig nettopp støttemidler fra Norsk filminstitutt til å utvikle Size DOES Matter.

Sandkassekongen Grand Theft Auto V var selvsagt også representert. Storspillet skiltet med ni nominasjoner og ble skjenket tre BAFTA-priser for beste spilldesign, beste flerspiller og beste britiske spill.

Ellers hadde det originale papirspillet Tearaway tredjeplassen i antall nominasjoner, og ble tildelt tre priser. Storspillet Bioshock Infinite fikk prisen for beste musikk, mens Assassin's Creed IV: Black Flag måtte gå tomhendt hjem.

Vinnerne av prisene stemmes på av en nøye utvalgt jury sammensatt av representanter fra en rekke forskjellige utgivere og utviklere med solid erfaring fra spillindustrien. På nettsidene til BAFTA får du en komplett liste over de nominerte og vinnerne.

Sjekk om leserne av Gamer.no er enig: Her er deres spillfavoritter fra fjoråret »

Siste fra forsiden