The Sims 4 kommer neste år

Maxis dropper nettkrav i det nyannonserte spillet.

Like før leggetid mandag kveld annonserte EA og Maxis at neste innslag i den uhyre populære The Sims-serien, The Sims 4, kommer til PC og Mac neste år. Annonseringen kom i en bloggoppdatering på EAs nettsider.

Utover annonseringen er det ikke mye mer konkret informasjon å spore om det nye innslaget, men via en pressemelding har EA utbrodert litt. Det er The Sims Studio som står bak utviklingen. Gjengen består av en rekke Maxis-ansatte som de siste fire årene har fokusert på The Sims 3 og de påfølgende utvidelsespakkene.

– Ingen nettkrav

Ordlyden i pressemeldingen tyder på at The Sims Studio ikke ønsker å gjenta de samme nettavhengige fallgruvene resten av Maxis dumpet ned i med SimCity tidligere i år. SimCity fikk mye pepper fra fans og kritikere for å insistere på å ha en tilgjengelig nettilkobling til enhver tid.

The Sims 3 kom i 2009.

– The Sims 4 feirer Simmenes hjerte og sjel, og gir en dypere innsikt i de mest uttrykksfulle, overraskende og sjarmerende Simmene noensinne i dette enspillerfokuserte frakoblete spillet, heter det i pressemeldingen.

Videre hintes det til at spillet inneholder noen sosiale elementer der man «enkelt kan dele sin kreativitet med venner og fans.»

Oppturer og nedturer med sidesprang

Dette blir The Sims-seriens første fullverdige oppfølger siden The Sims 3 fra 2009. I mellomtiden har Maxis sluppet et par sidespill med varierende hell. I 2011 kom The Sims Medieval, en middelaldersk vri på formelen som vår anmelder synes fungerte godt. På den mer labre fronten finner vi Facebook-spillet The Sims Social, som ble utviklet av delvis norske PlayFish. Det har ikke fått den tilhengerskaren EA og Maxis hadde håpet, og skal stenges ned senere i år.

Les også: Vi har mimret om SimCity 2000 Les også: Anmeldelse av The Sims 3

Siste fra forsiden