The Witcher 2 forsinket på 360

Det blir ingen monsterdreping i år likevel.

Rollespillet The Witcher 2: Assassins of Kings fikk en varm mottakelse på PC i vår, og nyheten om at det var planlagt utgitt på Xbox 360 i løpet av året ble derfor mottatt med jubel fra mange konsolleiere.

– Vi tror The Witcher 2 blir et av de mest komplekse og modne rollespillene på konsollmarkedet, sa en representant for CD Project da nyheten om Xbox 360-versjonen ble sluppet.

PC-versjonen.

Nå er det imidlertid klart at monsterdreperen Geralt må vente litt med sin konsolldebut. Spillet har nemlig blitt utsatt til første kvartal 2012. Adam Kicinski, som er sjef i utviklerstudioet CD Projekt Red, kommenterer ifølge VG247 datoendringen slik:

– Den ekstra tiden vil tillate oss å finslipe spillet perfekt, slik at det vil tilby en balansert og fantastisk opplevelse for spillerne. Når lanseringen nærmer seg vil vi dele flere detaljer om hvordan spillet fungerer på Xbox 360. Vi er sikre på at spillerne vil bli fornøyd med det vi har planlagt for dem, på tross av endringen i lanseringsdatoen.

Bak scenene foregår det forøvrig en innbitt kamp mellom utvikler CD Projekt og utgiver Namco Bandai, som distribuerte PC-versjonen av spillet i vår del av verden. Utgiveren klager på at CD Projekt droppet kopisperren fra spillet i en nedlastbar oppdatering, samt at de har valgt THQ som utgiver for konsollversjonen.

Det er ikke kjent om utsettelsen har noe å gjøre med denne konflikten.

Siste fra forsiden