THQ avkrefter kanselleringsrykter

Utgiveren sier de er optimistiske.

Aksjeverdien til den amerikanske spillutgiveren THQ har gått stadig nedover, og i løpet av det siste året har selskapet lagt ned hele fem interne studioer og kansellert serier som Red Faction og MX vs ATV etter skuffende salg.

Nå vil ryktene ha det til at de har kansellert en ny runde med prosjekter. Bransjemannen Kevin Dent fra IGDA hevder at selskapet har stanset utviklingen av alle sine prosjekter for 2014. Dette er altså spill som ikke har blitt annonsert enda, men det representerer fortsatt et svært dramatisk kutt om det er sant.

I tillegg hevder Dent at MMO-spillet Dark Millenium Online, basert på Warhammer-universet, er kansellert.

Hva skjer med Dark Millenium?

THQ har imidlertid slått tilbake mot ryktene. De bekrefter at de har gjort omstruktureringer, men sier at de ikke har kansellert sine 2014-utgivelser eller Dark Millenium Online. I stedet trekker de frem et betydelig redusert fokus på barnespill.

– Vår utgivelsesliste for kalenderåret 2012 og videre er fokusert på høykvalitetsspill for kjernegamere, og vi vil fortsette å bygge vår digitale plattform og virksomhet. Vi synes vår utgivelsesliste med originalt og godt innhold er svært spennende, og det samme gjelder vårt forhold med noen av industriens største talenter.

Selskapet trekker også frem at Saints Row: The Third har vært en suksess, og at de ifølge amerikansk statistikk var den fjerde største uavhengige spillutgiveren i Nord-Amerika.

Selv om THQ avkrefter å ha kansellert Dark Millenium Online kan spillets fremtid være i tvil. Nettstedet GamesIndustry.biz hevder å ha hørt fra uavhengige kilder at selskapet ser etter kjøpere for spillet. MMO-spill er notorisk dyre å utvikle, og markedet er ekstremt tøft.

Siste fra forsiden