Til helgen blir det retrospill-fest i Sandefjord

Retrospillmessen arrangeres for fjerde år på rad.

Retrospillmessen

Har du lagt planer førstkommende helg? Nei? Da er det ingen ting å lure på: Retrospillmessen fyller fire år i år, og med helgens messedager i Sandefjord lover arrangørene konkurranser, salg av spill, samt en hel haug med kjente fjes fra spillindustrien.

Messen går av stabelen i Runarhallen klokken 11:00 lørdag 20. mai og runder av søndag kveld klokken 18:00. Messegeneral Jan Olav Hegvik forventer mange besøkende, men ikke bare fra Norge.

– Vi mottar daglig henvendelser fra besøkende som planlegger reiser fra Finland og Danmark. Her om dagen fikk jeg henvendelse fra en som ønsket å kjøre fra Finland, forteller Hegvik i en pressemelding.

Imponerende gjesteliste

Utover de vanlige bodene med ymse spill, t-skjorter, leker og annet stæsj vi nå kan forvente oss på messen, er opp til flere bransjelegender klare for festen.

David Wise.
Retrospillmessen

Den britiske komponisten David Wise (Donkey Kong Country, Battletoads, Yooka-Laylee) vil være på messen hele helgen, og på søndag holder han et Q&A-panel sammen med spilldesigner David Doak (GoldenEye 007, Perfect Dark, Timesplitters) om gode gamle dager da de jobbet sammen i Rare.

Commodore 64-komponisten Rob Hubbard (Commando, Monty on the Run, International Karate) holder lørdag et Q&A-panel sammen med musiker Matt Gray (The Last Ninja 2). I tillegg til anerkjente komponister og designere vil det være mulig å treffe kjente YouTube-personligheter som Brentalfloss, The Completionist og The Gaming Historian.

Nintendo har også valgt å stille til messedagene. Dette synes arrangørene er spesielt stas:

– For en som har vært Nintendo-fan hele sitt liv er det ekstra stas at Nintendo gir oss denne tilliten. De har hatt en fantastisk lansering i år og vi gleder oss til å støtte dem videre, forteller Hegvik.

Undertegnede hyllet David Wise sin musikk i Yooka-Laylee. Les anmeldelsen her.

Siste fra forsiden