Til helgen blir det retrospill-fest i Sandefjord
(Bilde: Retrospillmessen)

Til helgen blir det retrospill-fest i Sandefjord

Retrospillmessen arrangeres for fjerde år på rad.

Har du lagt planer førstkommende helg? Nei? Da er det ingen ting å lure på: Retrospillmessen fyller fire år i år, og med helgens messedager i Sandefjord lover arrangørene konkurranser, salg av spill, samt en hel haug med kjente fjes fra spillindustrien.

Messen går av stabelen i Runarhallen klokken 11:00 lørdag 20. mai og runder av søndag kveld klokken 18:00. Messegeneral Jan Olav Hegvik forventer mange besøkende, men ikke bare fra Norge. 

– Vi mottar daglig henvendelser fra besøkende som planlegger reiser fra Finland og Danmark. Her om dagen fikk jeg henvendelse fra en som ønsket å kjøre fra Finland, forteller Hegvik i en pressemelding.

Imponerende gjesteliste

Utover de vanlige bodene med ymse spill, t-skjorter, leker og annet stæsj vi nå kan forvente oss på messen, er opp til flere bransjelegender klare for festen.

David Wise.
David Wise. Bilde: Retrospillmessen

Den britiske komponisten David Wise (Donkey Kong Country, Battletoads, Yooka-Laylee) vil være på messen hele helgen, og på søndag holder han et Q&A-panel sammen med spilldesigner David Doak (GoldenEye 007, Perfect Dark, Timesplitters) om gode gamle dager da de jobbet sammen i Rare.

Commodore 64-komponisten Rob Hubbard (Commando, Monty on the Run, International Karate) holder lørdag et Q&A-panel sammen med musiker Matt Gray (The Last Ninja 2). I tillegg til anerkjente komponister og designere vil det være mulig å treffe kjente YouTube-personligheter som Brentalfloss, The Completionist og The Gaming Historian.

Nintendo har også valgt å stille til messedagene. Dette synes arrangørene er spesielt stas: 

– For en som har vært Nintendo-fan hele sitt liv er det ekstra stas at Nintendo gir oss denne tilliten. De har hatt en fantastisk lansering i år og vi gleder oss til å støtte dem videre, forteller Hegvik.

Undertegnede hyllet David Wise sin musikk i Yooka-Laylee. Les anmeldelsen her.

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen