TimeSplitters kan gjenoppstå

CryTek prøver å videreføre den særdeles lekne skytespillserien.

TimeSplitters-serien tok sine første skritt i år 2000, i en tid hvor konsollskytespill ikke akkurat nøt allverdens respekt. Rare opplevde riktignok stor suksess med GoldenEye til Nintendo 64 noen år tidligere, men dette var jevnt over en tid hvor sjangeren ikke føltes særlig relevant på annet enn PC.

Denne spillserien imponerte likevel de mest innbitte kritikerne, og opplevde både kommersiell og kritisk suksess. Dette skyldtes mye at spillet hadde en svært omfattende flerspillerdel, i likhet med GoldenEye. Resultatet ble at vi fikk tre spill totalt. Det seneste, kalt TimeSplitters: Future Perfect kom ut i 2005. Det anmeldte vi selvsagt, og belønnet det med en respektabel sjuer.

TimeSplitters 2 var svært populært.

Nå ser det ut til at studioet bak den originale trilogien, CryTek UK (tidligere kjent som Free Radical Design) ønsker å bryne seg på et nytt tilskudd til serien. Det er det Eurogamer som hilser og sier.

– Vi er i møter med utgivere om hvorvidt et nytt TimeSplitters er en fornuftig vei å gå. Det har jo ikke blitt gjort noe med serien på en del år nå. Tingen er at dette er en skytespillserie med et tungt flerspillerfokus – skal dette videreføres, eller skal vi ta den i en ny retning? Kanskje er det best å lage en helt ny spillserie, sier CryTek UK-sjef Karl Hilton til spillnettstedet.

Veldig britisk

Det er nok mange grunner til at TimeSplitters-serien ble en slik suksess, og i tillegg til den nevnte flerspillerdelen så hadde spillene også en veldig særegen grafisk stil og gjennomført humor. Sistnevnte er definitivt noe gjengen vil videreføre hvis det blir et nytt spill.

– TimeSplitters hadde en spesiell type humor, og var rimelig britisk av seg. I dag er det vanskelig å få til noe sånt, fordi storbudsjettspill må nå ut til et bredere publikum. Derfor blir det viktig å gjøre spillet unikt nok til å skille seg ut, men bredt for å appellere til så mange som mulig. Når det er sagt så handler det ikke om å ofre det britiske så mye som å samarbeide med en utgiver for å finne frem til spillets unike karakter.

Selskapet ble oppkjøpt av tyske CryTek i fjor, etter at de gikk inn i administrasjon som en følge av at de tapte penger på Haze. Vår skytespillafficiando Marius kalte det nevnte spillet en grå mus, og var ikke videre fornøyd.

Siden den gang har CryTek UK jobbet med flerspillerdelen til Crysis 2, som kommer ut neste år. Vi er en travel gjeng og har selvsagt tatt en titt på det tidligere.

Det kommer ut flere spill til neste år. Ta en titt i vår Spillkalender for å se hvilke.

Siste fra forsiden