Blogg: Gamescom, dag 0

Tre mann på tur

Endelig på plass i Europas nye spillmekka.

KÖLN (Gamer.no): De to siste årene har Gamer.no vært på plass på Games Convention i Leipzig. Nå har kalaset flyttet til fra øst til vest, og i år arrangeres herligheten i Köln. Jeg, Lasse og Øystein tok fatt på ferden fra Gardermoen i dag tidlig klokken 07.35, og etter en svipptur innom München var vi på plass i Köln. Det største høydepunktet på flyturen var såkalt hotseat-spilling av Heroes of Might & Magic 3 på Lasses Macbook. Moro helt til batteriet måtte legge inn årene etter 50 minutters hardkjør.

Øysteins tur på Heroes 3. Konsentrasjonen er på topp. (Foto: Mikael H. Groven/Gamer.no)

Tradisjonelt er vi vant med tysk ineffektivitet på turer her til lands, og det startet ikke spesielt godt da vi skulle ta toget på flyplassen. Den eneste måten å kjøpe billett på var å handle fra en automat, og den ville ikke godta kortene våre og cash var utysket også svært tvilende til. Det hjalp litt at to søte smårips som jobbet der forsøkte å unnskylde seg, men vi måtte ta en veksletur for å få tak i mindre kontantvalør før vi endelig fikk billett.

En liten bonus var det da også at vi ventet på bagasjen sammen med en pornodame som hadde silikonpupper så store at de gode, gamle medisinballene ville skammet meg. Hvor skulle hun tro?

Derfra og ut har dag 0 stort sett vært positiv. Vel fremme på hotellet gikk alt som smurt ved innsjekkingen, og det er faktisk ganske så lekre rom med gode fasiliteter. Vi tok likeså godt lunsj på stedet, og ble igjen positivt overrasket over kvaliteten vi fikk servert.

For å brenne vekk kaloriene vi hadde stappet i oss, da spesielt Lasse (som spiste en burger på nærmere en halv kilo), bestemte vi at vi skulle spasere til messeområdet. Etter rundt 40 minutters gange i over 30 grader kunne vi endelig velte inn i det litt mer svale registreringsområde. Her gjorde man et stort nummer ut av en skriver som ikke ville samarbeide med den amerikanske registreringsduden, men vi fikk da våre pressepass til slutt.

Den imponerende Domen i Köln er et svært mektig syn. (Foto: Lasse Lervik/Gamer.no)

Vel tilbake på hotellet er det nå på tide med en liten timeout. Vi starter tidlig i morra, og ser frem til to dager med interessante foredrag i sammenheng med Game Developers Conference Europe. Så braker Gamescom løs med Sonys pressekonferanse tirsdag kveld, da starter det virkelig her nede.

Vi har i hvert fall sikret oss en rekke interessante avtaler her nede, og med tre mann på plass vil dere som lesere merke vårt ønske om å dekke bredt på en så interessant måte som mulig. Har dere likevel tips og innspill om noe dere vil se, si i fra – så kan det hende vi får til noe i et ellers tett program.

Heng uansett med utover uken, og i tiden som kommer! Her vil det serveres svært mye snop om kommende titler.

Beste hilsener fra Gamescom-banden.

Siste fra forsiden