– Tre timer spilling om dagen er nok

Sør-Korea vurderer å begrense spilletiden for ungdommer.

Sør-Korea har etter sigende et stort problem med spillavhengighet, og det ønsker departementet for utdanning, vitenskap og teknologi å ta tak i.

De vurderer nå om det skal legges begrensninger på hvor lang tid ungdommer kan bruke på spilling daglig, skriver Gamasutra. Tre timer totalt, eller to timer sammenhengende er tidsbegrensningen som foreslås.

Dersom en mindreårig spiller går over disse grensene, vil vedkommende få spillerkontoen sin bannlyst.

Kom deg i seng!

I fjor innførte Sør-Korea en ny lov som utestenger mindreårige spillere fra å spille spill over nett mellom midnatt og klokken åtte på morgenen, til store protester fra sørkoreanske spillselskaper.

Ingen timeslange maratonøkter i Star Craft II.

Heller ikke denne potensielle spilletidsbegrensningen vekker begeistring i bransjen, som hevder at påstandene om spillavhengighet ikke er godt nok dokumentert.

Ifølge Time Magazine skal opp mot ti prosent av Sør-Koreas skolebarn være spillavhengige, og flere tragiske utfall av spillavhengighet har blitt slått opp i media de siste årene.

Blant de mer ekstreme eksemplene er foreldreparet som ble dømt for å ha vanskjøttet barnet sitt. Barnet døde etter at foreldrene hadde vært for opptatt av å spille et nettspill om nettopp det å ta vare på barn.

Les også: – Spilling er like ille som kokain

Siste fra forsiden