Tredobler antallet Kinect-spill

Microsoft legger ikke skjul på at de ønsker å satse fremover.

Lanseringen av bevegelseskontrolleren Kinect for Xbox 360 var et kløktig trekk av Microsoft. Dette grepet gav dem helt ny troverdighet blant de som ikke nødvendigvis har spilt TV-spill i utvidet grad tidligere, og ble umiddelbart en storsuksess. Dette til tross for at den har lidd av et visst etterslep siden utgivelse. Dette problemet skal være i ferd med å løses.

Det er altså ikke rart at de ønsker å satse videre på den spennende teknologien, og ifølge Joystiq går de svært hardt ut. Spillnettstedet melder at antallet Kinect-spill skal tredobles innen utgangen av året.

Det bedyres at verken Gears of War eller andre kjerneserier får mindre fokus.

Bakgrunnen skal være en nylig pressemelding i sammenheng med en brukerundersøkelse av NPD, som viste at Xbox 360 hadde et svært godt 2010. Faktisk var det konsollens hittil beste år. Nå går de for nok et rekordår i 2011. Joystiq hevder for øvrig at Kinect har 26 tilgjengelige spill for øyeblikket, med 26 nye på vei. I så fall skal det være snakk om ytterligere 26 uannonserte spill i løpet av dette året.

– Media har spurt oss om man får se flere Kinect-spill snart, og vi har en drøss på vei som vi skal vise på E3. Vi vet at kjernespillerne gjorde Xbox-en til et hjem for kjernespill. Det kunne aldri ha falt oss inn å etterlate dem. For oss i Microsoft Game Studios handler det ikke om å nedprioritere noe som helst - vi går hardt ut på alle fronter. Vi går hardt ut med Kinect-spill og hardt ut med kjernespill, sier produktsjefen David Dennis til nettstedet.

Dermed trenger ikke dette nødvendigvis å bety at Microsoft skrenker inn fokuset på tunge kjernetitler. På spørsmål om hvorvidt de har uannonserte kjernetitler på vei i tillegg til Gears of War 3, Forza 4 og Codename Kingdoms, svarte Dennis kryptisk nok at de ser for seg å by på et stort E3.

Lurer du på hvilke andre spill som er på vei? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden