Twitch ruster opp tjenesten til PlayStation 4 og Xbox One

Har sikret seg 120 millioner i investorpenger som skal sikre fremtiden.

Nettsiden Twitch har fått inn 120 millioner kroner fra investorer i en foreløpig tredje investorrunde. Dette forteller selskapet selv i en pressemelding sendt ut mandag.

Noe av målet med de nye midlene skal være å gi streamingtjenesten muligheten til å forbedre infrastrukturen i forbindelse lanseringen av PlayStation 4 og Xbox One i høst. Både Sony og Microsoft skal nemlig la spillerne sine strømme video fra spillsesjonene sine til nett, noe Twitch rimelig nok antar vil leder til økt trafikk på tjenesten.

– Konsollenes intuitive og tilgjengelige Twitch-integrering fjerner barrierene som streamer for øyeblikket møter, så vi tror at trafikktallene vil gå i taket når konsollene lanseres, står det i pressemeldingen.

Take-Two er med

Blant de nye investorene finner vi blant annet Grand Theft Auto- og BioShock-utgiver Take-Two, i tillegg til investeringsfirmaene Thrive og WestSummit. I tillegg slengte nåværende investorer inn mer penger for å hjelpe med veksten.

Faksimile av Twitch.tv.

Twitch er på nåværende tidspunkt en av nettets ledende tjenester når det gjelder streaming av video. Fokuset ligger på strømming av videospill og esportsinnhold – noe som ifølge nettstedet selv trekker 35 millioner seere hver måned.

De fleste esportsarrangement i vesten strømmes via Twitch. For øyeblikket er Twitch for eksempel en av tre tjenester som League of Legends-utvikler Riot Games benytter seg av for å vise direktesendte kamper i LCS-turneringene og verdensmesterskapet i spillet.

Les også: Valve og Twitch inngår Dota 2-samarbeid Les også: Nintendo lar «let’s play»-skapere få reklameinntekter igjen

Siste fra forsiden