Twitch ruster opp tjenesten til PlayStation 4 og Xbox One

Twitch ruster opp tjenesten til PlayStation 4 og Xbox One

Har sikret seg 120 millioner i investorpenger som skal sikre fremtiden.

Nettsiden Twitch har fått inn 120 millioner kroner fra investorer i en foreløpig tredje investorrunde. Dette forteller selskapet selv i en pressemelding sendt ut mandag.

Noe av målet med de nye midlene skal være å gi streamingtjenesten muligheten til å forbedre infrastrukturen i forbindelse lanseringen av PlayStation 4 og Xbox One i høst. Både Sony og Microsoft skal nemlig la spillerne sine strømme video fra spillsesjonene sine til nett, noe Twitch rimelig nok antar vil leder til økt trafikk på tjenesten.

– Konsollenes intuitive og tilgjengelige Twitch-integrering fjerner barrierene som streamer for øyeblikket møter, så vi tror at trafikktallene vil gå i taket når konsollene lanseres, står det i pressemeldingen.

Take-Two er med

Blant de nye investorene finner vi blant annet Grand Theft Auto- og BioShock-utgiver Take-Two, i tillegg til investeringsfirmaene Thrive og WestSummit. I tillegg slengte nåværende investorer inn mer penger for å hjelpe med veksten.

Faksimile av Twitch.tv.
Faksimile av Twitch.tv.

Twitch er på nåværende tidspunkt en av nettets ledende tjenester når det gjelder streaming av video. Fokuset ligger på strømming av videospill og esportsinnhold – noe som ifølge nettstedet selv trekker 35 millioner seere hver måned.

De fleste esportsarrangement i vesten strømmes via Twitch. For øyeblikket er Twitch for eksempel en av tre tjenester som League of Legends-utvikler Riot Games benytter seg av for å vise direktesendte kamper i LCS-turneringene og verdensmesterskapet i spillet.

Les også: Valve og Twitch inngår Dota 2-samarbeid
Les også: Nintendo lar «let’s play»-skapere få reklameinntekter igjen

Kommentarer (7)

Forsiden akkurat nå

Til toppen