Tyskerne får endelig spille Doom

Skytespillet kan nå lovlig selges gjennom vanlige kanaler.

I Tyskland er man notorisk strenge med voldelige spill, og mange mange spill som er populære i andre land er derfor ikke til salgs der nede.

Da Doom 1 og 2 kom ut på nittitallet ble de «indeksert» av tyske myndigheter. Dermed kunne de ikke bli importert, solgt via postordre eller solgt på ordinær måte i vanlige spillbutikker.

Et indeksert spill kan selges over disk til en voksen med legitimasjon, men det kan ikke vises frem i butikkhyllene med mindre butikken ikke er åpen for barn og unge. Hvis en privatperson prøver å importere et indeksert spill kan han risikere straff. Det samme kan han hvis han spiller et indeksert spill i en ung persons nærvær.

Ondskapen har inntatt Tyskland.

Tysk lov gir mulighet til å anke et vedtak om indeksering når det har gått ti år. Det er nettopp det Doom-skapernes nye eiere, Zenimax Media, har gjort. Anken har ført frem, og som resultat har Doom 1 og 2 nå blitt tatt bort fra listen over indekserte produkter og i stedet fått sekstenårsgrense.

Dermed kan spillene nå, for første gang siden de ble lansert, selges på ordinær måte i Tyskland. I praksis betyr nok dette at det vil åpnes for digital distribusjon av spillene, som er tilgjengelige på Xbox Live Arcade og Steam for brukere i andre land.

– Dette er åpenbart en beslutning vi er veldig glade for. Vi kan ikke gi noen detaljer om hvordan spillene vil bli tilgjengelige i Tyskland enda, men vi vil oppdatere dere når vi vet mer, sier Pete Hines, som er PR-mann hos Zenimax' utgiverdivisjon, Bethesda Softworks til nettstedet Joystiq.

Siste fra forsiden