Ubisoft har lansert en billigversjon av For Honor

Utvikleren ønsker å gjenopplive slåssespillet på PC.

Ubisoft

Spillere som enda ikke har opplevd kampene mellom samuraier, vikinger og riddere i For Honor, kan nå hive seg ut i striden for en billig penge. Ubisoft har nemlig lansert en ny PC-utgave av slåsspillet, som er tilgjengelig for 139 kroner via Steam og Uplay. Til sammenligning koster spillets standardutgave 549 kroner.

I For Honor braser spillere sammen i storslåtte slag.
Ubisoft

Som den tilsvarende billigutgaven av Rainbow Six Siege byr For Honor: Starter Edition på den fullstendige spillopplevelsen. De som kjøper versjonen kan med andre ord spille gjennom hele enspillerdelen, og så mye de vil av samtlige flerspillermoduser.

Den eneste forskjellen mellom Starter Edition og den vanlige utgaven – bortsett fra prisen – er hvilke helter man kan spille som og hvordan man låser opp nye figurer.

Mye dyrere å låse opp figurer

For Honor Starter Edition-spillere får automatisk tilgang på tre standardhelter – Warden, Raider og Kensei – som fritt kan tilpasses med det man plukker opp av utstyr, egenskaper og kosmetiske gjenstander.

Basert på hvilken fraksjon man velger å representere – samurai, viking eller ridder – låser man opp ytterligere tre spillbare figurer ved spillets begynnelse. Muligheten til å tilpasse disse koster riktignok Steel – spillvalutaen i For Honor – som man enten kan tjene ved å spille eller kjøpe for ekte penger.

For Honor.
Ubisoft

Mens de i standardutgaven koster 500 Steel å låse opp tilpassing av hver fraksjonsbaserte figur, koster dette svimlende 8 000 Steel i Starter Edition. Vil du unngå mikrotransaksjoner må du dermed spille 16 ganger så mye som det eiere av standardutgaven er nødt til.

De resterende seks figurene fra For Honors opprinnelige galleri er i utgangspunktet helt låst vekk i Starter Edition. Vil du spille som disse må du ut med nye 8 000 Steel for hver av dem, og da får du samtidig lov til å tilpasse dem etter ønske. Til sammenligning er de seks allerede låst opp fra begynnelsen i standardutgaven, der det koster 500 Steel å få tilgang på tilpassingsmuligheter.

Helter som kom ut etter spillets lansering i 2017 – som Centurion, Gladiator og Shinobi – koster 15 000 Steel i Starter Edition.

Frir til nye spillere

Tross turbulente tider siden spillets lansering har Ubisoft tilsynelatende ingen planer om å gi opp For Honor. Utvikleren lanserte nylig dedikerte servere for slåsspillet, og det er i forbindelse med dette at utvikleren nå slipper den nye billigvarianten:

– De dedikerte serverne vi nå har levert sørger for stabilitet og tilkoblingsmuligheter som vi aldri før har sett i For Honor, og derfor mener teamet at tiden er inne for å åpne portene for å la flere komme til spillet, fortalte Ubisofts Eric Pope i en melding på Reddit.

Les også
Anmeldelse: For Honor

Pope bekrefter også at nye Starter Edition-spillere innlemmes i den eksisterende spillerbasen, og han håper dermed å gjenopprette spillets popularitet på PC:

– Mens våre konsollspillere for tiden nyter gleden av en aktiv og stor spillerbase, har ikke våre PC-spillere hatt den samme opplevelsen. En større spillertetthet på PC vil blir bedre for PC-samfunnet, vil redusere matchmaking-tider og variasjon i motstandere, samtidig som det også øker konkurransenivået i spillet.

Vi likte For Honor godt da det kom ut.
Vår anmelder kalte spillet et enormt engasjerende blodbad »

Siste fra forsiden