Ubisoft kjøper Trials HD-studioet

Finske Redlynx blir en del av den franske familien.

Crossmotorsykkelspillene i Trials-serien har vært en gedigen suksess for det lille studioet Redlynx. Trials HD har for eksempel solgt over to millioner eksemplarer til Xbox 360, og står som et av de bestselgende og mest hyllede spillene til Xbox Live Arcade for øyeblikket. Sånt legges det merke til.

Dette er noe mange setter pris på.

I dag valgte Ubisoft å kjøpe det finske spillstudioet for en ubeskrevet sum. Årsaken skal blant annet være at det franske firmaet, som er en av verdens største spillutgivere, øker satsingen sin på digitale nedlastinger og småspill. Dette ifølge en pressemelding.

Digital satsning

– Vi ble fristet av Ubisofts fokus på kreativitet og kvalitet, og det faktum at de baserer den langsiktige strategien sin på både tradisjonell og digital distribusjon. Dagens spillmarked handler ikke om plattformer, men å lage strålende spillopplevelser som spillerne kan nyte på hvilken som helst skjerm eller enhet, forklarer Redlynx-sjefen Tero Virtala i pressemeldingen.

Alt tyder på at overtakelsen blant annet fører til at Trials-serien tas til nye formater, og Ubisoft-sjef Yves Guilemot nevner blant annet finnenes posisjon på flere plattformer og et jevnt høyt salg som årsakene til at de var så attraktive.

Redlynx jobber for øyeblikket med en oppfølger til Trials HD, som kommer på Xbox Live Arcade i løpet av de neste par månedene. Studioet har eksistert siden 2000, og har over 100 småspill bak seg.

Siste fra forsiden