Uhyggelige eventyr i verdensrommet

Indie-spillet Stasis byr på science fiction-grøss i klassisk stil.

Stasis er et pek-og-klikk-eventyr som benytter seg av en relativt uvanlig kameravinkel for denne sjangeren. Handlingen sees nemlig fra et isometrisk fugleperspektiv, og spillet vekker dermed minner om pek-og-klikk-grøsseren Sanitarium.

Inspirert av kultfilmene Alien og Event Horizon

Handlingen foregår på et romskip der ting har gått fryktelig galt. Du spiller en person som våkner fra kryosøvn ombord på skipet, og oppdager at folk rundt deg er døde og familien din er savnet. I tillegg har skipet blitt fanget opp av planeten Neptuns tyngdekraft, og det er bare et tidsspørsmål før det trekkes inn i atmosfæren og ødelegges.

Spillet henter inspirasjon fra filmer som Alien og Event Horizon, og hovedpersonen kan neppe se frem til noe hyggelig opphold ombord på romskipet. Men om du liker å løse nøtter og pusle sammen mysterier i gufne omgiver kan det tenkes du får en langt bedre opplevelse enn han.

Stasis har i hovedsak blitt utviklet av to brødre fra Sør-Afrika, og de har jobbet med spillet i tre år. Nå håper de å samle inn et større budsjett på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter, slik at de kan kjøpe inn et skikkelig lydspor, ordne skuespill og sørge for at spillet får den siste finpussen.

Målet for kampanjen er cirka 600 000 kroner, og om alt går etter planen vil spillet lanseres i august neste år. Men i motsetning til mange andre utviklere som søker folkefinansierte midler har utviklerne av Stasis noe konkret å vise til, i form av en spillbar alfa-versjon. Du kan laste den ned gratis.

Om du liker tanken på spillet, men ikke tanken på å åpne lommeboken for et uferdig prosjekt, kan du likevel støtte utviklerne ved å gi din stemme på Steam Greenlight. Du kan følge utviklingen på skapernes blogg.

Les også: Amnesia-skaperne vil skremme livet av oss igjen
Les også: Nye detaljer om Bulletstorm-skapernes nye spill

Siste fra forsiden