Feature

Ukens nedlastbare spill

Denne uken får vi et gjensyn med Heavy Rain-skaperens første spill.

Mars er en heftig spillmåned, og det er ikke bare i de fysiske butikkene at utgivelsene renner inn. Denne uken har vi fått massevis av godsaker på nettet.

Nintendo

Det har vært nok en uke uten Wii U-spill. For 3DS har vi fått match-3-hjernetrimmeren Jewel Master Atlantis 3D og tårnforsdvarsspillet Viking Invasion 2: Tower Defense, mens vi på DSiWare har fått et arkadespill som heter Goony, der du kun kan bruke én knapp for å komme deg gjennom uendelige miljøer.

Darkstalkers Resurrection.

Xbox 360

Ukens største godbit på Xbox Live Arcade er nok Darkstalkers Resurrection, et 2D-slåssespill som egentlig er en kombinasjon av de to nittitallsspillene Night Warriors: Darkstalkers' Revenge og Darkstalkers 3. Resurrection byr på oppgradert HD-versjon, nettspill for opp til åtte spillere, muligheten til å eksportere video til Youtube og selvsagt massevis av svært varierte slåsskjemper. Spillet er også ute for PS3.

Ping Pong.

Microsoft har også relansert tre av minispillene fra Kinect Sports Gems som separate produkter. Disse er bordtennissspillet Ping Pong, bowlingspillet 10 Frame Bowling og fotballkeeperspillet Penalty Saver.

WRC Powerslide.

PlayStation Network

Det tidligere nevnte Darkstalkers Resurrection får følge av flere andre nyheter på PS3. Først ut er WRC Powerslide, et rallyspill der du skrenser rundt sving i et forsøk på å slå motstanderne. Nok en gang er det italienske Milestone som forvalter WRC-lisensen, men denne gangen har de tatt et steg bort fra forsøket på å tilby en autentisk kjøreopplevelse, og gir oss i stedet arkaderacing fra fugleperspektiv. Flerspiller for opp til fire spillere inkluderes i pakken.

Jeremy McGrath Offroad.

Mer racing får vi i Jeremy McGrath Offroad, der du får kjøre blodtrimmede biler med opp til 800 hestekrefter i miljøer som vanligvis er forbeholdt turgåere. Du kan kjøre rally-biler, «pro buggies» og «trophylite trucks», og spillet inkluderer både en- og flerspillermodus.

For noe litt roligere kan PS3-folket ta en titt på Mountain Crime Requital, et skjult objekt/eventyrspill som tidligere har kommet på PC. Her må du løse et mordmysterie på et høyfjellshotell, og situasjonen blir ekstra komplisert av at et av ofrene utpekte deg som morderen.

Les også
Framtida er mørk for Darkstalkers
Psych Yourself.

Har du lyst til å teste den psykiske formen din? Da er Psych Yourself kanskje noe for deg. Her må du gjennom en rekke tester for å blant annet finne ut hvor god du er til å forholde deg til verden rundt deg. For å se resten av ukens PSN-utgivelser, inkludert alle PS2-spillene som av ukjente grunner ikke er tilgjengelige her til lands, kan du besøke PlayStation-bloggen.

Slam Bolt Scrappers.

PC

Det har vært en uke uten store profiler på PC, men det er fortsatt massevis å velge mellom. For eksempel har vi fått en PC-versjon av Slam Bolt Scrappers, som ser ut til å være en rimelig unik og spenstig blanding av slåssing og hjernetrim. Her må du plukke opp fargede blokker og matche dem for å lage eksplosive våpen, som så skyter på motstandernes våpensystemer. Du kan spille med opp til tre venner i samarbeidskampanjen, eller kjempe mot dem i konkurransemodus.

Infinite Scuba.

Denne uken har også gitt oss debutspillet til Cascade Game Foundry, en utvikler bestående av veteraner fra Flight Sim-skaperne Aces. Deres Infinite Scuba byr riktignok på en helt annen type opplevelse enn de gamle flysimulatorene, men vi loves høy realismefaktor også her. Du får utforske korallrev og skipsvrak, og mer innhold er tilgjengelig ved hjelp av alle utgiveres favorittgreie, nemlig mikrotransaksjoner.

Go home Dinosaurs!

Neste spill ut er et tårnforsvarsspill fra samme studio som laget Slam Bolt Scrappers. Det heter Go Home Dinosaurs!, og her spiller du en gjeng jordrotter som skal beskytte grillmaten fra sultne dinosaurer. Vi loves 60 fargerike nivåer, en rekke typer dinosaurer og massevis av forskjellige forsvarstårn.

Geo-Political Simulator 3.

Så over til noe helt annet. Masters of the World: Geo-Political Simulator 3 er et svært detaljert strategispill der du må lede en eller flere moderne stater til verdensherredømme. Politikk, diplomati og handel vil være viktige deler av strategien din, men om alt annet feiler (eller du bare er en stor drittsekk) kan du også drive storstilt krigføring.

Pro Riders Snowboard.

Vi tar også med et par spill vi tilsynelatende har glemt tidligere. Pro Riders Snowboard er akkurat det navnet tilsier, et snøbrettspill der du suser utfor snødekte fjellsider. Spillet kom til GamersGate denne uken. Suunnistussimulaattori er også akkurat det navnet tilsier – om du forstår finsk, i alle fall. Denne orienteringssimulatoren har nemlig kommet ut på engelsk, så da er det bare å ta frem kart og kompass.

Dwarf Quest.

Ellers har vi fått en bråte mindre spill via portaler som Desura. Rogue's Tale er, som navnet tilsier, et roguelike-rollespill hvor du må utforske tilfeldig genererte grotter på jakt etter skatter. Dwarf Quest byr også på grottekravling, denne gangen i håndskapte miljøer sett fra et isometrisk perspektiv.

Cloudphobia.

Cloudphobia er ikke et spill om folk med irrasjonell frykt for skyer, men et sideskrollende skytespill fra Japan. Mer sideskrollende moro finner vi i Wimp: Who stole my pants?, et plattformspill med åtti fargerike brett og realistisk fysikk. On a Roll 3D byr også på plattformaction, denne gangen med en kule i hovedrollen.

For de som heller vil ha hjernetrim kan vi nevne Master of Alchemy: Rise of the Mechanologists, hvor du må skape kjemiske stoffer ved hjelp av ulike verktøy. Dimension Jumper byr også på hjernetrim, her i en kombinasjon med plattformelementer og kalde grøss.

Catacombs 3D.

Retrobutikken GOG har også en mengde spennende utgivelser for oss denne uken. Den kanskje mest interessante er en pakke med hele Catacombs-serien, som moderne spillere neppe har hørt om. Saken er imidlertid at denne pakken inkluderer førstepersons-skytespillet Catacombs 3D, som var John Carmacks første spill i sjangeren – og kom lenge før det fantes noen sjanger som het «førstepersons skytespill» i utgangspunktet. Her la han grunnlaget for Wolfenstein 3D, som la grunnlaget for Doom, som igjen la grunnlaget for Quake. En historisk viktig utgivelse, med andre ord.

Omikron: The Nomad Soul.

Interessant er også den halvglemte Bullfrog-klassikeren Magic Carpet 2: The Netherworlds, hvor du flyr magisk teppe over voxel-baserte landskaper. La oss heller ikke glemme det aller første spillet fra Heavy Rain-skaper Quantic Dream – Omikron: The Nomad Soul er en spennende utgivelse, som min tidligere kollega Kent William Innhold i sin tid skrev en god artikkel om. Og, helt til slutt, har vi plattformspillet Secret Agent. Det kom i shareware-tidens gullalder, fra selskapet som senere tok navnet 3D Realms.

Dead Cyborg Ep. 2.

Gratisutgivelser

Et par år etter at den første episoden av Dead Cyborg dukket opp, har vi nå fått episode to. I likhet med spill nummer én er dette et førstepersons eventyrspill hvor du må utforske tredimensjonale miljøer i en postapokalyptisk verden. Spillet er gratis, men spillskaper Endre Barath håper du donerer noen kroner om du liker det.

One Late Night.

Kontorbygninger kan være overraskende gufne, spesielt når de er tomme. I One Late Night spiller du en fyr som jobber sent på kontoret, når uhyggelige ting begynner å skje. Du er nemlig ikke så alene som du tror, og kanskje du også er i livsfare.

Grow Maze.

Skaperen av de populære nettspillene i Grow-serien er tilbake med et nytt spill, Grow Maze. I dette nettspillet må du utforske en labyrint hvor ting sjeldent er helt som de virker ved første øyekast, og eksperimentere med det du finner der for å løse de mange nøttene du møter.

Pioneers.

Vi tar også med Pioneers, et strategispill hvor du får gjenoppleve koloniseringen av Amerika. Du leder en gruppe nybyggere som må søke lykken i den nye verden. Spillet ser ut som en slags blanding av Civilization og Oregon Trail. Det er fortsatt under tung utvikling.

Det var det for i dag, men mer moro finner du i saken om forrige ukes nedlastbare spillnyheter.

Siste fra forsiden