Feature

Ukens nettutgivelser

Serious Sam 3 er et av spillene som kjemper om oppmerksomheten din.

En av tidenes sterkeste spillhøster går mot slutten, men nettutgivelsene fortsetter å strømme på.

Nintendo

På Wii har vi fått Big Town Shoot Out, et skytegallerispill med westerntema. Her må du sikte med Wii-kontrolleren og skyte alt fra cowboyer til spillkort. Spillet har 40 brett fordelt på ti soner, og støtter selvsagt flerspiller.

Big Town Shoot Out (Wii).

Nostalgiske 3DS-eiere kan laste ned Metroid II: Return of Samus, som opprinnelig kom til GameBoy. Dette er et todimensjonalt plattform/actionspill der du ikler deg Samus Arans rustning og må utforske store miljøer fulle av hemmeligheter.

Om du har lyst til å komme i julestemning samtidig som du gjør deg selv til latter på bussen, kan du spile Just SING! Christmas Vol. 3 for DSiWare. Her må du synge kjente og kjære julesanger inn i den håndholdte konsollens mikrofon. DSiWare har også fått Go Series: Escape Trick: Rock City Prison, som er et hjernetrim/eventyrspill der målet er å rømme fra det tilsynelatende rømningssikre fengselet Rock City Prison.

Who Wants to be a Millionaire: Special Editions (PS3 og Xbox 360).

Xbox 360

Ukens eneste Xbox Live Arcade-spill kan kanskje bli grei å ha i julesesongen. Who Wants to be a Millionaire: Special Editions er nemlig basert på det en gang så superpopulære spørreshowet, og her kan opp til fire spillere kjempe mot hverandre om hvem som har mest unyttig kunnskap i hodet. Selvsagt loves vi massevis av nedlastbare spørsmålspakker også. Spillet kom også på PlayStation Network denne uken.

Daytona USA (PS3 og Xbox 360).

PlayStation 3 og PSP

I tillegg til Who Wants to be a Millionaire og en bråte butikkspill har europeiske PS3-eiere fått tilgang på en nyutgave av det klassiske racingspillet Daytona USA, en stund etter at det kom i USA. Nyversjonen skilter med den samme grafikken som originalen, men i høyere oppløsning og 16:9-format. Musikken fra originalen får vi også, og spillet inkluderer til og med en karaokemodus. Spillet støtter ratt og pedaler, flerspiller for opp til åtte spillere og nettbaserte poengtavler. Daytona USA ble opprinnelig lansert som arkademaskin i 1993, og leverte fullstendig teksturerte 3D-miljøer i en tid hvor dette var svært uvanlig.

Learning with the PooYoos: Episode 2 (PS3 og Wii).

PlayStation 3 har også fått Learning with the PooYoos – Episode 2, som tidligere har vært Wii-eksklusivt. Dette spillet er beregnet for barn mellom 3 og 6 år, og inneholder flere lærerike minispill og aktiviteter presentert på en fargerik og morsom måte.

Les også
Digitalt spillsalg snart størst

Litt nostalgi får vi denne uken også. PSX-samlingen NAMCO Heritage Bundle kan lastes ned for PSP og PS3, og inneholder Tekken og Ridge Racer Type 4. Japan-importen Blockids kan også være interessant. Dette er et fargerikt Arkanoid/Breakout-spill med en unik, japansk vri.

Sjekk PlayStation-bloggen for alt av nytt innhold på PSN denne uken.

Serious Sam 3: BFG (PC).

PC

Dette har vært en god uke for PC-eiere. Først ut er Serious Sam 3: BFE, et førstepersons skytespill hvor kloden nok en gang trues fra det ytre rom. Sam må redde verden, og det gjør han selvsagt ved å skyte i stykker alt som beveger seg. Seriens varemerke er hektisk action med store mengder fiender som angriper fra alle kanter, og selv om spillet visstnok har en ganske rolig start tar det av i kjent stil etter hvert. Det støtter forøvrig samarbeidsspill i kampanjemodus, for hele 16 spillere samtidig.

Cave Story+ (PC, Wii og 3DS).

Cave Story+ er en oppdatert versjon av den japanske indieklassikeren Cave Story (Dōkutsu Monogatari). I dette todimensjonale plattform/utforskningsspillet våkner du opp i en mørk hule uten å huske hvem du er eller hvorfor du er der. Du får imidlertid raskt et mål med tilværelsen, for tidlig i spillet kommer du til en landsby befolket av søte små vesener som kalles mimigaer. Disse trues imidlertid av en tilsynelatende gal vitenskapsmann og hans grusomme eksperimenter. Nyutgaven skilter med grafikk i langt høyere oppløsning enn originalens 320x240-oppløsning og oppgradert musikk. Samtidig tilbyr den originalens grafikk og musikk om du ønsker det. Den nye versjonen kom oppinnelig ut for Wii og har senere blitt lansert for 3DS.

SkyDrift (PC, Xbox 360 og PS3).

Skydrift (på Steam) er et racingspill som ser ut til å minne om Wipeout-serien. Her suser du gjennom fargerike og detaljerte miljøer i et av åtte forskjellige typer fly, og målet er å komme først over målstreken koste hva det koste vil. Underveis i løpene kan du plukke med deg seks forskjellige typer våpen, som du kan bruke hvis du ikke klarer å komme deg forbi motstanderne på ærlig vis. De er naturligvis like uærlige som deg, så du kan også bruke ulike defensive midler for å sabotere angrepsforsøkene deres. Spillet er også ute på Xbox 360 og PS3.

AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!! for the Awesome (PC).

Så har vi ukens beste spillnavn: AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!! for the Awesome. Dette beskrives som semi-oppfølgeren til AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!! -- A Reckless Disregard for Gravity, og inkluderer 82 forbedrede nivåer fra originalen og 43 helt nye og ekstremt raske nivåer. I AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!!-spillene stuper du nedover fra ekstreme høyder, og sanker poeng ved å leve så farlig som mulig. I tillegg til nye og bedre nivåer skilter den oppdaterte versjonen blant annet med forbedret grafikk, og den er også ute for Mac.

Grotesque Tactics 2: Dungeons and Donuts (PC).

Om du er sulten på et nytt rollespill og ikke er opptatt med Skyrim, kan du teste Grotesque Tactics 2 – Dungeons and Donuts (også på GamersGate). Som tittelen gir en viss indikasjon på er ikke dette et spill som tar seg selv helt seriøst, og det er i stedet fullstappet av parodier av rollespillklisjeer. Spillet kombinerer en Monkey Island-aktig handling med taktisk, turbasert kamp, og lar deg samle sammen en gruppe eventyrere for å ta knekken på slampene som truer kongeriket Glory. Dette spillet får forresten butikkutgivelse i 2012.

Arvoch Alliance (PC).

Arvoch Alliance er det nyeste romskipspillet fra skaperne av Evochron-serien. Her må du lede en gruppe piloter gjennom en serie oppdrag i Evochron-kvadranten. Her kriger menneskene mot hverandre helt til de plutselig blir tvunget til å stå sammen for å overvinne en eldgammel fiende. Spillet skilter med både enspiller og flerspiller, realistisk fysikksimulering og et gameplay med fokus på taktikk, og du får også et redigeringsverktøy som lar deg designe dine egne oppdrag.

AfterFall: InSanity (PC).

AfterFall: InSanity (til salgs på GamersGate) er et brutalt, postapokalyptisk actionspill hvor du må utforske de store, underjordiske miljøene hvor menneskehetens siste rester kjemper for å overleve. Utviklerne lover massevis av kalde grøss og skryter av en rik handling med mange vendinger underveis, et stort våpenarsenal og avansert grafikk takket være Unreal Engine 3.

Minecraft (PC).

Minecraft har vært tilgjengelig i lang tid allerede, men det var i uferdig form. Nå har den komplette versjonen endelig blitt lansert, og den inkluderer en helt ny dimensjon som også gir deg en mulighet til å «vinne» spillet. Dessuten har det fått rollespillelementer og mange andre spennende nyheter. Om du allerede har kjøpt den uferdige versjonen av Minecraft er fullversjonen gratis.

Starflight 1+2 (PC).

Vi avslutter med litt retrosnadder. Good Old Games har relansert de grensesprengende romspillene Starflight 1 og 2. Her må du reise rundt i et stort og åpent univers, på jakt etter beboelige planeter og vennligsinnede romvesener. Som om ikke disse unike romklassikerne var nok, har nettstedet også relansert Origin-klassikeren Crusader: No Regret. Dette er et isometrisk actionspill med en spennende handling. Forgjengeren ble forøvrig lansert på GOG tidligere i år.

Det ble ikke tid til noen gratisutgivelser denne uken, men vi kommer forhåpentligvis sterkere tilbake neste fredag. Flere nettutgivelser finner du i forrige ukes sak.

Siste fra forsiden