Feature

Ukens nettutgivelser

Mord, flipperspill og Star Trek-fantastenes våte drøm?

Noen ganger kommer det så mange nettutgivelser at det nesten burde vært et slags lovforbud mot det. Dette har vært en slik uke.

Bloody Good Time (Xbox 360).

Xbox 360

Xbox Live Arcade har fått hele fire nye spill denne uken. Først ut er Bloody Good Time, et actionspill der åtte karikerte figurer må ta del i et blodig realityshow hvor målet er å kvitte seg med de andre deltakerne. Spillet er et førstepersons actionspill med flerspillerfokus, og du får bruke alt fra stekepanner til skytevåpen for å ta knekken på rivalene. Spillet kommer også til PS3 og PC.

Pinball FX 2 (Xbox 360).

Så har vi Pinball FX 2. Dette er et tredimensjonalt flipperspill som lanseres med en liten vri. Spillet lastes nemlig ned gratis, og så kan du kjøpe spillebrett etter som du ønsker det selv. Utviklerne har lansert fire brett til Pinball FX 2, og spillet støtter også alle brettene som ble lansert til originalen. Ellers loves superavansert ballfysikk og lekker presentasjon.

Haunted House (Xbox 360 og PC).

Haunted House er en nyversjon av et 30 år gammelt Atari-spill (originalen er forøvrig tilgjengelig på Game Room). Her må du utforske et spøkelseshus fullstappet av mørke hemmeligheter, og du kan spille alene eller sammen med en venn. Her må du bekjempe alt fra rotter til levende steinstatuer, og bruke lys både som våpen og som et verktøy til å oppdage skjulte ting. Spillet har tidligere kommet ut på PC.

3D Ultra Minigolf Adventures 2 (Xbox 360).

Sist ut på Xbox Live Arcade er 3D Ultra Minigolf Adventures 2. Dette er et fargerikt minigolfspill med massevis av baner og fantasifulle hindringer. Du kan også få bonuser som gir deg magiske egenskaper, eller sabotere for motstanderne.

Ukens Game Room-oppdatering (også for PC) er: Jackel (Arcade), Breakout (2600) og Double Dunk (2600).

Boom Beats (PS3 og PSP).

PS3 og PSP

Fra en superoppdatering på Xbox Live Arcade går vi over til en ekstremt tynn PSN-oppdatering. PS3 har ikke fått noen skikkelige nylanseringer overhodet, men kan laste ned PSX-spillet Missile Command (som i seg selv var en nyutgave av det eldgamle arkadespillet). Mer interessant er kanskje «minis»-utgivelsen Boom Beats, et rytmeactionspill i stil med Guitar Hero. Her får vi fargerike spesialeffekter og 14 låter i sjangerne drum and bass, jungle, rave, house og dubstep. Både Missile Command og Boom Beats kan også lastes ned på PSP (som også har fått Lunar – Silver Star Harmony og PES 2011 på PSN). Hele oppdateringen finner du på PlayStation-bloggen.

chick chick BOOM (Wii).

Wii og DSi

Den første av ukens to WiiWare-utgivelser er chick chick BOOM. I dette spillet må to lag, hvert med fem kyllinger, kjempe mot hverandre så fjærene flyr. Dette gjør de ved å kaste ting på hverandre (pianoer, elefanter, det vanlige) eller påkalle ufoer og maneter som angriper motstanderne. Samtidig kan de forsvare seg mot angrep ved at du tegner beskyttende linjer i arenaen. Spillet har selvsagt en flerspillermodus, og tre ulike spilltyper.

Reel Fishing Challenge II (Wii).

Så har vi Reel Fishing Challenge II, som er et fiskespill. Her loves vi slående realisme og massevis av ulike typer ferskvannsfisk (og selvsagt også forskjellige typer utstyr, agn og sluker). Spillet har 30 forskjellige oppdrag.

Virtual Console har fått SUPER E.D.F. Earth Defense Force (SNES, 1992). Dette er et sideskrollende romskytespill der du må forsvare planeten mot invaderende romkrek.

DSi har fått tre nyheter. Go! Go! Island Rescue! er et plattform/hjernetrimspill der du styrer brannmenn som må redde uheldige turister fra brennende hoteller og andre feriekatastrofer. Så har vi GO Series: Let's Swing, et gymnastikkinspirert spill der du må svinge deg fra påle til påle, og her er det viktig å time hoppene skikkelig. Til slutt har vi nytteprogrammet Sleep Clock: Record and analyse your sleep patterns.

Shank (PC, Xbox 360 og PS3).

PC

På PC starter vi med to konsollspill som har blitt lansert på Steam. Spill nummer én, Shank, er et godt, gammeldags actionspill med tegneseriegrafikk og spektakulær vold hvor du spiller en mann på jakt etter hevn i en lovløs by. Områdene du skal banke deg gjennom beskrives som en moderne utgave av det Ville Vesten, og er befolket av all slags avskum som trenger en sunn porsjon juling. Handlingen sees fra siden, og spillet er i 2D.

DeathSpank (PC, Xbox 360 og PS3).

Ron Gilberts Deathspank er spill nummmer to. Dette er et actionrollespill med massevis av humor. Som den heltemodige og superkjekke DeathSpank er det din oppgave å finne en mystisk gjenstand og kverke en eller annen stor ondskap, men like viktig er det å få fingrene i så mange skatter, våpen og rustninger som mulig. Du kan lese anmeldelsen hos oss.

Nimbus (PC).

Men PC-eierne kan selvsagt også glede seg over en haug andre utgivelser. Vi starter med Nimbus, en unik blanding av racing og hjernetrim. Her får du kontroll over et fartøy som i seg selv ikke har noen motor, men må bruke det som finnes rundt om på nivået for å få fart og nå målet. Spillet har over 50 varierte nivåer, stor frihet og massevis av ting som kan låses opp.

The Ball (PC).

Egentlig hadde jeg ikke tenkt å ta med The Ball, da dette spillet vil distribueres i norske butikker også. Men jeg klarer ikke å finne ut når det kommer til Norge, så: The Ball er et førstepersons action/hjernetrimspill der du befinner deg i eldgamle ruiner fulle av monstre og feller. Her har du funnet en stor og tung ball, som du kan kontrollere og bruke som hjelpemiddel for å både drepe fiender og løse nøtter.

Tommy Tronic (PC).

Så har vi Tommy Tronic, et av de to nye spillene fra gode, gamle Interplay. Dette er er et todimensjonalt plattformspill med fargerik grafikk (i 3D) og tilsynelatende tradisjonell spillmekanikk (spillet ser ut til å minne mye om plattformspillene som preget Amiga-plattformen). Vi loves store og ikke-lineære nivåer, massevis av hemmeligheter og fiender som må unngås eller drepes.

Pinball, Yeah! (PC, Mac, iPad, iPhone).

Spill nummer to fra Interplay heter Pinball, Yeah!, og er kommet ut for både PCog Mac (merkelig nok fra to forskjellige portaler, forhåpentligvis får det bredere distribusjon etter hvert), samt iPad og iPhone. Dette er et flipperspill hvor du, i tillegg til å kunne spille på et relativt normalt brett, får flere mer urealistiske og brett å bryne deg på.

Artemis Spaceship Bridge Simulator (PC).

Så har vi det som må være det ultimate LAN-spillet for sci-fi-tilhengere. Artemis Spaceship Bridge Simulator lar tre til seks spillere samarbeide om å kontrollere et romskip. Hver av spillerne får ansvar for egne områder av skipet (Helm, Communication, Engineering, Science og Weapon Control). Meningen er at spillerne skal spesialisere seg på sine separate oppgaver, og selvsagt sitte i samme rom slik at man får den genuine Star Trek-følelsen (sjekk det offisielle nettstedet for videoer). Fiendeskip, minefelt, romtåker og mye mer sørger for at mannskapet får utfordringer nok.

Woody Two-Legs (PC).

Neste spill på listen heter Woody Two-Legs: Attack of the Zombie Pirates. Her spiller du de syv havs minst beryktede pirat, som har vært heldig og endelig fått hendene i en stor skatt. På vei til ei øde øy for å grave ned denne, blir han imidlertid overrumplet av skattens tidligere eiere; en gjeng vandøde pirater. Nå må Woody senke skipene deres, for skatten vil han selvfølgelig ha selv.

Knightfall (PC).

Om du har lyst på en dose «match 3» kan du sjekke Knightfall: Death and Taxes. Dette spillet blander hjernetrim og rollespillelementer, og ser ut til å ha fått en god mottakelse hos «casual-spillerne». Spillet har en historiemodus med over 100 brett, og en fargerik presentasjon. Det er også ute på iPhone.

Driving Speed Pro (PC).

Jeg kan ikke se at jeg har skrevet noe om bilspillet Driving Speed Pro tidligere, men da jeg så det dukket opp på Impulse tenkte jeg å rette på det. Driving Speed Pro har karrieremodus og nettbasert flerspiller, og lar deg teste ulike V8-biler. Bra navn, forresten.

Nostalgi til slutt: Rollespillet Neverwinter Nights Diamond Edition på Good Old Games, samt nye Sega-klassikere på Steam (vi nevnte dem i detalj da de kom på GamersGate for en stund siden).

Super Crate Box (PC).

Gratisutgivelser

Er du kunstnerisk? Og litt sadistisk? I så fall kan du teste White, en blanding av skytespill og tegneprogram. Skyt søte og fargerike vesener slik at de blør på lerretet, eller spreng dem i stykker for et ekstra splat. Når du er ferdig kan du zoome kameraet ut for å se resultatet av massakren din. Sitter du som et stort spørsmålstegn akkurat nå, kan du sjekke en gameplayvideo.

Så har vi Super Crate Box, et retro-arkadespill hvor du må drepe endeløse horder av fiender og plukke opp så mange våpenkasser som du overhodet kan. Handlingen akkompagneres av lekker pixellert grafikk og herlig chip-musikk.

Neste spill på vår uvanlig solide liste over gratisutgivelser er Magnesian, et plattform/hjernetrimspill hvor du må bruke magnetisme for å løse en serie stadig mer djevelske utfordringer.

Sp A.I. (PC).

Mer tredimensjonal hjernetrim finner du i studentprosjektet Sp.A.I., hvor du spiller en hacker i en sci-fi-verden. Spillet inkluderer både sanntids- og turbaserte elementer, og har også en god dose strategi.

Q.U.B.E. (PC).

Hvis du fortsatt ikke har fått nok tredimensjonal hjernetrim, har nettet fortsatt mer å by på. I betaversjonen av Q.U.B.E. må du manipulere fargeblokker ved hjelp av spesialhansker. Spillet startet som et studentprosjekt, men utviklerne har store planer.

Brainsplode (PC).

Så har vi BrainSplode, hvor du må sprenge onde romvesenhjerner. Dette gjør du ved å skyte ut et prosjektil fra kanonen din, og så manipulere det slik at det treffer hjernene som forsøker å suge livskraften ut av planeten din.

Ta også en titt på den første demoen av Fable Fan Game, fra norske Jo-Remi Madsen.

Til slutt: Organ Trail, en humoristisk, web-basert nyutgave av klassiske Oregon Trail, og Hansel & Gretel Part II, et pek-og-klikk-eventyr løst basert på eventyret om Hans og Grete.

Det var det for i dag, men sjekk forrige ukes artikkel for mer.

Siste fra forsiden