Feature

Ukens nye nedlastbare spill

Testutgaven av militærspillet ArmA III leder an utgivelsene.

SimCity-rabalderet har nok satt sitt preg på de flestes spilluke, men vi må ikke glemme at det er mye annet en kan prøve ut også. Ikke minst byr uken som vanlig på et godt utvalg av nettutgivelser som forhåpentligvis appellerer til de fleste smaksløker.

Nintendo

Wii Us digitale tørke går inn i sin andre uke på rad, mens lillebror Nintendo Wii faktisk får noe nytt gammelt å rutte med. På Virtual Console finner vi nemlig Metal Slug 4, et sideskrollende actionspill der du skyter gørra ut av en drøss robotfiender. For purister kan det være interessant å vite at dette er NeoGeo-utgaven noe som betyr at Europa aldri fikk kose seg med metallsneglene da spillet først ble sluppet på markedet i 2002.

Ellers fyrer Nintendo på i hvert fall noen sylindere når det kommer til håndholdtkonsollen Nintendo 3DS. I Family Tennis 3D handler det ikke overraskende om å svinge racketen på tennisbanen. Er du lei av vanlig ballføring kan du også bryne deg på et par av de akkompagnerende minispillene.

Nano Assault 3D.

Videre får 3D-maskinen Nano Assault EX – et romskytespill som foregår i et cellesystem. Her skal du plaffe løs på infeksjoner gjennom en historiemodus, eller bare gå bananas i et forsøk på å overleve som lenge som mulig, samt prøve arkademodusen og en sjefskampsmodus.

Legend of the River King.

Ønsker du å grave litt i håndholdthistorie i stedet, stiller Nintendo velvillig opp med Legend of the River King. Du tar med deg snøre og tråd og legger ut på jakt etter en mytisk fisk for å helbrede søsteren din. Spillet finnes på Nintendo 3DS’ Virtual Console.

Xbox 360

Dollar Dash.

Dollar Dash er første spill ute på Microsoft-konsollen – penger skal stjeles rapt i dette flerspillerspillet. Som om du var Gud ser du det hele fra oven, og opp til fire spillere reser rundt og kjemper mot hverandre om å ha den største pengebeholdningen på kartet. Kalypso lover en fandenivoldsk opplevelse, med strategiske valg av våpen og «perks», for å overmanne resten av stua eller Internett.

WRC Powerslide.

Ukens siste spill på Xbox 360 er WRC Powerslide der du skrenser rundt hver sving i et forsøk på å slå motstanderen. Nok en gang er det italienske Milestone som forvalter WRC-lisensen, og byr på et litt mer overhevet perspektiv enn det vante dashbordet. Flerspiller er det selvfølgelig å spore for opp til fire spillere.

Sony

Les også
Podkast: Lovende spill det aldri ble noe av
Germinator.

Germinator prøver å gjøre noe litt annerledes med den kjente match-farger-formelen. Her prøver man nemlig å få kuleformede bakterier til å vokse seg større og større, helt til de sprekker og tar med seg andre bakterier i dragsuget.

Sett bort i fra Germinator får ikke PlayStation 3 rasket med seg noe digitalt innhold denne uken. Da er det ekstra synd at Defenders of Ardania ikke en gang er tilgjengelig i Norge, men kun i utvalgte land.

I stedet slipper Sony en drøss digitale utgaver av nye og gamle forhandlerspill, slik som Air Conflicts: Pacific Carriers, MLB 13: The Show, Tiger Woods PGA Tour 14 og Tomb Raider.

Ninja Gaiden Sigma.

Situasjonen er ikke stort bedre på PS Vita, men i det minste man en kjøpe en håndholdt utgave av Germinator. Spennende nok kan man benytte seg av samme lagringsfil på tvers av de to plattformene, og også ha samme rekordtavler.

Ellers slippes det også her et par digitale utgaver av forhandlerkopier – Ninja Gaiden Sigma og Ninja Gaiden Sigma 2 er blant disse.

Windows

ArmA III Alpha.

Rosinen i PC-pølsa denne uken er tilgangen til ArmA IIIs alpha-utgave. Kjøper man denne tidlige inngangen nå lover Bohemia Interactive at man også får tilgang til beta-utgaven og det lanserte spillet når den tid kommer. ArmA-serien tar sikte på å tilby en realistisk militærsimulasjon, og det er også dét en får en liten smakebit av i denne alpha-utgaven. Spillere skal få oppleve øykartet Stratis Island, jobbe sammen med en kumpan i flerspillerscenario og prøve ut en mengde våpen og kjøretøy. Det bør nevnes at denne alphautgaven først og fremst er sluppet slik at utvikleren skal kunne prøve ut ting.

The Showdown Effect.

Ellers slipper Paradox og Arrowhead Game Studios et heidundrende slåssespill kalt The Showdown Effect som setter parodier av åttitallsikoner opp mot hverandre. Her gyver man løs på motstanderne med et arsenal av store og små skytevåpen, i store todimensjonale arenaer. Opp til åtte kan ta del i tumultene samtidig, og om ønskelig kan man klyve opp rangstigen med et spillerfinningsystem som tar ELO i betraktning.

Angry Birds Space.

Mobilspillet Angry Birds Space flyver over til Windows, om lag ett år etter at det først ble å finne i kybersfæren. Om man heller vil spille den fysikktunge fuglekastingen på stormaskinen i stedet for på farten, kan man jo prøve dette.

Fester Mudd: Curse of the Gold - Episode 1.

For de pek-og-klikk-interesserte kan vi trekke frem Fester Mudd: Curse of the Gold – Episode 1. I rollen som Fester Mudd skal man lete etter sin forsvunne bror som har lett etter en gullskatt. Ett blikk på grensesnittet får nevronene til å fyre på alle LucasArts-på-nittitallet-sylinderne, og tankene går umiddelbart til slike spill som Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge og Day of the Tentacle. Spillet kan skaffes fra utgiverens nettside.

Skulle du ha Xbox 360-manko får Windows også Dollar Dash – spillet virker så å si identisk med Xbox 360-utgaven.

Realms of Chaos.

I klassikerhjørnet stiller GOG.com med Realms of Chaos, et plattformspill fra Apogee lansert i 1995. Du kan bytte mellom en sverdmann eller en magiker gjennom spillet for å løse problemer etter hvert som de dukker opp.

The Settlers III.

Ellers kan du opprette en bosetning og knive mot konkurrentene i The Settlers 3: Ultimate Collection. Med hele sulamitten samlet i én pakke kan man bruke både originalspillet og utvidelsespakken Quest of the Amazons, samt et tilhørende oppdragsett.

Tredjepersonseventyret Blade of Darkness fra 2001 runder av retroutgivelsene fra GOG.com denne gangen. Tre inn i rollen som fire forskjellige helter, og slakt deg gjennom horder av fiender på veien mot den store slemme styggingen. Vil du mimre om PC-spillenes tilstand i 2001 er nok Blade of Darkness en god kandidat.

Gratisspill

A small talk at the back of beyond

Selv om det fremdeles ikke er helt ferdig er det verdt å dyppe nesa i A small talk at the back of beyond. Dette teksteventyret plotter deg inn i en postapokalyptisk verden, der du snakker med en kunstig intelligens om tingenes tilstand, og kan pusle deg gjennom verdenen.

Drop A Beat, Giuseppe!

Det mer merkverdige Drop A Beat, Giuseppe! slenger deg på pianokrakken til verdens verste pianist. Publikum slenger dritt på deg, og du må bruke pianolokket til å slenge det tilbake før det treffer deg. Du hamer på venstre eller høyre del av tastaturet for å bevege deg til de respektive sidene. I det store og hele et ganske fornøyelig lite nettleserspill.

Til sist kan vi nevne at Free Bundle-prosjektet nå har fått sin fjerde pakke med spill. Dette er i bunn og grunn et initiativ som søker å trekke frem de beste gratisspillene og samle de i en lettfordøyelig pakke, ikke ulikt The Humble Bundle-initiativet. Forskjellen er at hele sulamitten er gratis.

Denne gangen er det bjørnesurferspillet Bear Surfin Mega Wave, pusleplattformspillet You Have To Win The Game, pek-og-klikk-mysteriet Dirty Split og førstepersonspillene Vicinity og Mega Man 8-bit Deathmatch som ligger i pakken.

Det var alt for denne gang, men arkivet er stappet av nettutgivelser. Og her er forrige ukes oppsummering.

Siste fra forsiden