Feature

Ukens nye nedlastbare spill

Driv ditt eget transportimperium i Cities in Motion 2.

Etter å ha snublet ned fra påskefjellet med brukne ski og solbrete øreflipper, kan det være greit å kjøle seg ned meg litt sofakos. Og hva passer da bedre enn å dra frem et enkelt nedlastbart spill? Her er ukens nettutgivelser.

Nintendo

Det kan virke som om Nintendo har tatt jamringen de siste par sakene alvorlig. Hele seks titler har de å by på denne gangen, en stor forbedring fra de siste månedenes tørke.

Det må dog påpekes at kun ett av spillene kommer til flaggskipkonsollen, Wii U. Toki Tori 2 blander pusling og plattformspill, og spøtter ut et fargerikt univers med en egenart på den mer søte siden av skalaen. I god påskeånd styrer man en småfeit kylling og stabber seg gjennom en øy full av gåter og moro.

Witch and Hero.

Nintendo 3DS rasker derimot med seg to nye nedlastbare spill. Alien Chaos 3D er et plattfomspill der man skal redde mamma fra en robotinvasjon. Witch and Hero er derimot et actionspill, sett fra fugleperspektiv. Inspirasjonskilden er umiskjennelig The Legend of Zelda.

På DSiWare finner vi den noe intetsigende tittelen Ah! Heaven. Dette er et plattformspill der det mest iøyenfallende er grafikstilen. De klare, pittoreske omgivelsene setter sitt preg på dette østlige eventyret.

Nintendo benytter også anledningen til å grave litt i arkivet. På utdankede Nintendo Wiis Virtual Console finner vi Shock Troopsers: 2nd Squad er et NeoGeo-spill der en eller to spillere kan skyte seg gjennom en drøss av uhumske fiender. Som vanlig er med NeoGeo-spill er piksegrafikken ypperlig.

Mega Man III.

Mer hardbarka plattformmoro finner vi på Nintendo 3DS’ Virtual Console med Mega Man III. Mange sverger til at dette er det beste spillet i serien. For første gang kan den blå robotmannen skli på bakken, og dra nytte av robothunden Rush.

Microsoft

BattleBlock Theatre.

Det er knapt nytt i Xbox Live Arcade-sjappa denne uken. Det eneste som er rykende ferskt er BattleBlock Theater. Siden dette er snytt ut av designhjernene bak Castle Crashers er det ikke utenkelig plattformeventyret er litt abnormalt. Pent og spennende er det nå uansett, med klare linjer, en drøss av brett og et helt egen brettbyggingsverktøy.

Siden vi ikke hadde noen ukessak i påsken kan vi også kjapt nevne at Terraria nå er å finne på Xbox 360. Bygg-og-bo-spillet er nok like forlokkende her som det var på PC i 2011.

Les også
Kan du lage din egen «Curiosity»?

Sony

Tiny Token Empire.

Blandingsspillet Tiny Token Empire kaster match 3-formelen sammen med et turbasert strategispill. Man spiller som én av de fem store gamle imperiene. Man tar fatt og bygger opp byer og hærskarer og tar gradvis over verdenen.

Grand Theft Auto: Liberty City Stories.

Ut av arkivet drar Sony frem PlayStation 2–utgavene av Grand Theft Auto: Liberty City Stories og Grand Theft Auto: Vice City Stories. Trenger du noe for å varme krimmusklene før Grand Theft Auto V slippes i høst, kan dette fungere som godt mellomfyll.

Mer perifert er Gottlieb Pinball Classics som sikkert kan sjekkes om man har en særlig interesse for slikt.

Ellers er det også et par spill som vi av en eller annen grunn ikke får tilgang til. Sony vil visst ikke at nordmenn skal ha alt her i verden.

Vi kan også kjapt nevne at PS Plus-medlemmer får en godpakke denne uken. Både Okami HD, The Lord of the Rings: War in the North og The Cave kan lastes ned kostnadsfritt om man abonnerer på tjenesten.

PC

Cities in Motion 2.

To år etter at Joachim overøste forgjengeren med skryt, lanserer Paradox og Colossal Order Cities in Motion 2. I motsetning til kontroversielle SimCity og Cities XL handler det her kun om å bygge ut et transportnettverk som kan frakte befolkningen fra A til B. Nytt av utgaven er en dag og natt-syklus, rushtid som man må ta hensyn til og muligheten til å skape rutetabeller.

Ms. Splosion Man.

Ms. Splosion Man har hatt sin seiersrunde på Xbox 360 allerede, men kommer nå til PC også. Twisted Pixels nygamle sprengeeventyr bygger på undergrunnshiten Splosion Man, der man i stedet for å hoppe sprenger seg selv i lufta for å komme seg frem. Som i forgjengeren er det også ikke det enkleste plattformeventyret man legger ut på her.

Evoland.

Hva kan man kalle Evoland, annet enn et mimrespill? Kjappspillet, som sikret seg en plass på Steam via Greenlight-tjenesten, tar spilleren gjennom eventyr- og rollespillenes historie på en finurlig måte. Utseendet og mekanikkene endres underveis, og man svinger innom Zelda-stilen over til turbaserte kamper til sanntidskamper, mens man går fra piksler til polygoner. Enda mer finurlig er det at verdenen forblir den samme, selv om grafikken går gjennom flere sykluser.

Another World.

For å feire at Another World er ehh.. 22 år, slipper Eric Chahi og gjengen en jubileumsutgave. Egentlig er vel dette basert på jubileumsutgaven av mobilspillet med samme navn som kom ut for to år siden. Spillet går også under navnet Out of this World, og regnes som en banebryter når det kommer til spillestetikk. Denne utgaven lar spilleren bytte mellom gammel og oppusset grafikk, og velge mellom tre vanskelighetsgrader.

Chompy Chomp Chomp.

Det hyggelige flerspillersillet Chompy Chomp Chomp snuser også på PC-plattformen denne uken. Tidligere har fire venner kunnet gomle seg gjennom verdenene på Xbox 360. Ellers har man jo cloudphobia – en sideskrollende skytter der man må overleve kulehelvete for å redde en jente.

Signal Ops.

Retroparadiset Gog.com byr denne uken på et par gamle travere, og to finurlige indiespill. Signal Ops er en taktisk snikeskyter der du styrer fire agenter samtidig. Siden man kan se flere perspektiv samtidig, krever det at man holder tunga rett i munnen når man tar fatt på eventyret.

Pek-og-klikk-eventyret The Cat Lady er mye mørkere enn det høres ut som. Spillet utforsker de mer mørke delene av det å være menneske, og hva som foregår inne i hodet på folk. Det loves at man skal dras ut av komfortsonen, og vade i dyster og mørk tematikk.

Cultures 4.

Gog.com byr også på en pakke med de to strategispillene Cultures 3 og 4. Her blandes sanntidsstrategi og rollespillelementer, med store muligheter for å selv velge hvordan ting skal utspille seg. Man går mer inn på hver eneste enhet enn å krige, og fokuset ligger mest av alt på å bygge opp en koselig vikingverden.

Gratisspill

PUNKISNOTDEAD.

Svidde du av hele grunkelageret på Bioshock Infinite eller påskesnop den siste uka, er det fullt mulig å rive i med et par gratisspill. For eksempel kan man få litt gøy ut av PUNKISNOTDEAD, et arkadespill der du tar punkestilen til det ytterste og går villbasse med knyttnevene hevet. Mens du banker den neonrosa folkemengden må du passe deg for den ene grønne dusten som kan stå mellom deg og trynebankingen.

Bwak.

Er du i det litt mer absurde hjørnet, kan du prøve ut Bwak. Nederlandske Meh! har laget et spill helt utenom det vanlige. Du spiller som en høne, klistret til tittekassa. Med én eneste knapp bytter du kanal, og får ett poeng for hvert skifte. Det er dog noe merkelig på gang her.

The Battle for Wesnoth.

Vi har skrevet om Free Bundle-initiativet her tidligere. Nå har Cabrera Brothers lansert sin femte kolleksjon med utvalgte småspill. Denne gangen får du legge lankene på retroinspirerte Super Smash Land, arkadespillet Burn & Turn, RPG Maker-pillet The Witch’s House, hjernevrispillet Alter Ego og turbaserte The Battle for Wesnoth. Som en ekstra bonus har eventyrspillet Slaves of Rema tatt på seg gratisdrakten i anledning bundle-pakken.

Det var alt vi hadde for denne gang, men du kan ta en titt på utgivelsene fra før påsken om du er hypp på mer nedlastbart godis.

Siste fra forsiden