Feature

Ukens nye nedlastbare spill

Skyt og skap i ShootMania Storm.

Vinteren nekter å slippe taket, og det gir oss selvsagt en god unnskyldning til å bruke tid foran skjermen. Denne uken har vi fått flere digitalt distribuerte godbiter, så slike unnskyldninger kommer svært godt med.

Nintendo

Jeg finner bare ett nytt spill hos Nintendo denne uken, Clash of Elementalists for DSiWare. Her må du ta kontroll over en elementalmester og bekjempe motstanderne i arenakamper. Spillet støtter enspiller og flerspiller. Nintendo forteller imidlertid også at nedlastbare versjoner av butikkspillene Cats and Dogs 3D: Pets at play (Nintendo 3DS) og The Croods: Prehistoric Party! (Wii U/Nintendo 3DS) lanseres på nettet.

Motocross Madness.

Xbox 360

På Xbox Live Arcade får vi et gjensyn med en klassiker. Motocross Madness er tilbake, og lar deg kjøre villmann i enorme, åpne miljøer. Disse inkluderer egyptiske ørkenlandskaper og islandske vidder. Her får du suse rundt ni store offroadbaner, enten alene eller i flerspiller med opp til syv andre.

Guacamelee!

PlayStation

Ukens hovedattraksjon på PSN – og vinneren av prisen for ukens beste spillnavn – er Guacamelee!, som har kommet til PlayStation 3 og Vita. Du får tilgang på begge versjonene når du kjøper spillet. Dette er en fargerik blanding av todimensjonal slåssing og plattformaction, og som den herlige traileren viser har det flere spennende ess i ermet. Du kan blant annet hoppe mellom dimensjoner, noe som blant annet kommer godt med når du vil forbi en trøblete vegg.

Table Mini Golf.

Ellers har Sony som vanlig lagt ut noen spill vi ikke får tilgang på her til lands (takk skal dere ha), men vi får i alle fall noe som heter Table Mini Golf. Dette Vita-spillet bruker konsollens kamera til å la deg spille minigolf på ditt eget stuebord. Du kan lese mer på PlayStation-bloggen.

ShootMania Storm.

PC

På PC starter vi med ShootMania Storm, det neste spillet fra skaperne av TrackMania. Dette førstepersons skytespillet er perfekt medisin for deg som er lei av «free to play»-trenden – et flerspillerskytespill hvor det ikke finnes ekstra våpen eller egenskaper som kan låses opp ved hjelp av spilletid eller penger. Dermed stiller alle likt, og det er kun spillernes egenskaper som teller. ShootMania: Storm har også et redigeringsverktøy som gjør det lett å lage egne brett, og dele disse med andre spillere.

Les også
Siste sjanse for FIFA 13-kvalifisering i kveld
Sang-Froid: Tale of Werewolves.

Sang-Froid: Tale of Werewolves byr på en ganske annerledes spillopplevelse. Her kombineres action og strategi, i et spill satt til Canadas mørke skoger. To brødre må samarbeide om å redde søsteren sin, som har havnet i trøbbel med Djevelen selv. Om dagen må de legge ut feller i skogen, og om natten må de beskytte hytten sin mot varulver og andre uhumskheter.

Age of Empires II HD.

Motocross Madness er ikke den eneste klassikeren Microsoft har børstet støvet av denne uken. De har også gitt ut en HD-versjon av sanntidsstrategispillet Age of Empires 2, som inkluderer alle oppdragene fra Age of Kings og Conqueror-utvidelsen. Led en av 18 klassiske sivilisasjoner i kamp på forhåndsskapte eller tilfeldig genererte miljøer, enten mot datamaskinen eller andre spillere. Dessverre later det til at spillet for øyeblikket har problemer med nettkoden, men forhåpentlig blir dette fikset.

Lords of Football.

Lords of Football (også på Steam) er et fotballspill litt utenom det vanlige. Her spiller du manager, men spillet minner mer om en livssimulator enn et regneark. Du må ikke bare sørge for trening, taktikk og strategi, men også passe på at spillerne dine lever gode liv. Litt gambling og damer er greit, men hvis det blir for mye av det gode kan de havne i trøbbel.

Cubemen 2.

I strategispillet Cubemen 2 møtes opp til seks lag med krigerske firkantfolk i kantete arenaer. Spillet har en rekke en- og flerspillermoduser, og inkluderer muligheten til å lage og dele egne brett. Da spillet først ble lansert klaget mange over at noe av innholdet som ble vist i traileren og skjermbildende var nedlastbart DLC. I stedet for å slå ned på protestene valgte utviklerne å gjøre ekstrapakkene gratis. Ikke dårlig.

Spin Wars.

Spin Wars er et flerspillerspill der opp til fire spillere må kjempe mot hverandre på samme system, enten det er en Windows-PC, Mac eller mobiltelefon. Hver spiller trenger kun å bruke én knapp (og datamaskinversjonene støtter selvsagt ekstra kontrollere, slik at dere ikke trenger å klumpe dere sammen foran tastaturet). Mobilspillet Retro Racing har også kommet til Windows og Mac. Dette er et bilspill hvor handlingen sees ovenfra. Skaperen av spillet har tidligere stått for Amiga-raceren ATR, så han har åpenbart erfaring med sjangeren.

Tri.

Jeg er usikker på om The 39 Steps kan regnes som et spill. I stedet er det en interaktiv versjon av den klassiske spionthrilleren ved samme navn. Tri er lettere å forholde seg til: Et tredimensjonalt plattformspill der du utforsker og manipulerer abstrakte miljøer fulle av gåter. Flere nøtter finner du i Misplaced Max, hvor du må hjelpe en fyr ved navn Max å unnslippe fangenskap. Til sist har vi hjernetrimmeren Great Permutator, hvor du må flytte blokker til den store gullmedaljen.

GOG byr som vanlig på noen DRM-frie retrospill, men denne gangen er mesteparten gammelt nytt i nettverdenen. En kjapp gjennomgang likevel: Romstrategispillet Galactic Civilizations Ultimate Edition, eventyrspillet Nancy Drew: Curse of Blackmoor Manor og bybyggerspillet Children of the Nile Complete.

World of Glue.

Gratisutgivelser

Er du en fan av Humble Indie Bundle? Hva med Mumble Indie Bungle? Dette er en gratis samling spill som inkluderer indie-hits som World of Glue, Proteas og Gurney. Hvis du slenger i litt ekstra (altså mer enn kroner 0) får du IFG-vinneren Carp Life med på kjøpet. Jeg har bare prøvd World of Glue så langt, men det var overraskende herlig.

Future Development Company.

Det beinharde plattformspillet La-Mulana lanseres straks for Steam, men du kan forkorte ventetiden ved å ta en titt på Future Development Company, et flash-spill fra samme utvikler. Dette er en kombinasjon av action, strategi og hjernetrim, hvor du må tjene penger, forske på teknologier og bekjempe UFO-er mens du utfører ulike typer oppdrag. Det kan være lurt å skumlese instruksjonene før du går i gang.

Magnetized.

HTML5-spillet Magnetized er en skikkelig tidstyv. Du styrer en firkant gjennom miljøer ved hjelp av magnetisme og, vel, spillet er mye lettere å lære enn å forklare. Advarsel: Du vil bli frustrert, og like det. Mer HTML5-moro får du i No-one has to die, et hjernetrimspill med et interessant konsept og en setting der ting ikke er helt som de virker ved første øyekast.

Hyperspace Pinball er ingen ekte gratisutgivelse, men et kommersielt indie-spill som er gratis i perioden frem til 22. april. Spillet er en slags blanding av flipperspill og action.

Flere nedlastbare utgivelser finner du i forrige ukes artikkel.

Siste fra forsiden