Feature

Ukens nye nedlastbare spill

Sideskrollende hakk-og-deng-samarbeid er blant ukens nettutgivelser.

Etter forrige ukes dramatiske utånding av nettutgivelser, er det litt skuffende å se at stortitlene uteblir nå. Men selv om man mangler de store navnene, er det mange godbiter å plukke opp her. Ikke minst har vi trukket frem en god neve med gratisspill.

Her er ukens nedlastbare nyheter.

Nintendo

Først ute fra Nintendo denne uken er Kung Fu Rabbit. Gjennom sakkarinsøte plattformbrett går ferden, der du som tittelens kampsportkanin søker å befri sine disipler fra kjøttsultne Universal Evil. Spillet er ute på Wii Us nettbutikk.

Kirby's Adventure.

Den nye konsollen får seg også en gammel godbit i form av Nintendo-spillet Kirby’s Adventure. Med sin imponerende grafikk og sin særegne stil fanget den lille rosa kladden mange plattformhjerter i 1993. Kirby kan suge til seg fiendene sine og stjele deres krefter, og kan til og med kombinere krefter om han tar til seg to fiender. Wii Us Virtual Console-seksjon er plassen der man kan kjøpe seg tilbake til nittitallet.

Dig Dug.

Nintendo 3DS ønsker ikke å bli satt på sidelinjen av storebror Wii U denne uken, og byr på et gjensyn med Dig Dug. Mange har nok hørt godord om gravespillet før, men det er helt sikkert en del som ikke har spadd jord enda. Målet er å knerte uhumske fiender ved å blåse de fulle av luft eller knuse de med kampesteiner.

Super Little Acorns 3D Turbo.

Ellers kan håndholdteierne kose seg med det lettfattelige plattformspillet Super Little Acorns 3D Turbo, der man leder et ekorn gjennom skogen for å finne tilbake nøttene sine. Om ikke det faller i smak har man alltids Forgotten Legions på DSiWare-butikken, der man driver krig i et strategispill som ligner en del på Plants vs. Zombies.

Xbox 360

Sacred Citadel.

Endelig har det kommet et nytt spill for de som liker å slakte monstre i trespann. Det sideskrollende hugg-og-slå-spillet Sacred Citadel fungerer som et forkapittel for det kommende Sacred 3, og handler kort og godt om å slakte monstre sammen med andre. Serien er tradisjonelt forbundet mer med actionrollespillsjangeren, men utvikler Southhend Interactive har tatt seg litt kreativ frihet. Spillet slippes også på PlayStation Network og Steam.

'Splosion Man.
Les også
Anmeldelse:

Har du gått glipp av de særegne spillene fra Twisted Pixel de siste par årene har du nå sjansen til å slå fire luer i én smekk. I Twisted Pixel Games Bundle får du The Maw, Comic Jumper, Splosion Man og Ms. Splosion Man samlet for en svært billig penge.

Sony

Soul Sacrifice.

Sett bort fra Sacred Citadel er det ikke mye å spore fra Sony denne uken. Deler av verden får bryne seg på PlayStation 2-spillet Motorsiege: Warriors of Primetime, men vi nordmenn må se langt etter bilknivingen.

Vi kan jo samtidig nevne at PlayStation Vita-spillet Soul Sacrifice har fått en demo. Her kan du sjekke ut om det kommende actionrollespillet er noe for deg.

Windows

Siste plass du kan få Sacred Citadel på er på Windows.

Starseed Pilgrim.

I det litt mer svevende hjørnet finner vi Starseed Pilgrim. Ifølge spillets beskrivelse handler det hele om å utforske et rom, en «symfonisk hage», der du fyller ut verdenen etter hvert som tiden går. Det er verdt å nevne at spillet har fått en del skussmål fra enkelte esoteriske personligheter i spillmiljøet – Braid-skaper Johnatan Blow anbefaler deg i hvert fall å bare hoppe i det, uten å lese mye mer om det først.

Papo & Yo.

Indie-bølgen fortsetter med en PC-utgave av PlayStation 3-spillet Papo & Yo. Dette er en dypt personlig fortelling om spillskaperen Vander Caballeros forhold til sin alkoholiserte far, fortalt via en metafor om en gutt og et monster. Under årets Game Developers Conference fortalte Caballeros om skapelsen av spillet, og rørte mange i salen til tårer. Han fikk til og med høre fra mange hvor mye spillet har betydd for andre. Det er skussmål få spill kan skryte av.

La-Mulana.

Siden uken er litt treg kan vi også trekke frem at La-Mulana har sluppet gjennom Steem Greenlight-nåløyet. Det spørs om ikke de japanske utviklerne tar dette som en liten seier over Valve – spillet ble nemlig avvist fra Steam ved en tidligere anledning. Denne utgaven av La-Mulana er basert på en gratisversjon som ble sluppet for et par år siden, og er et plattformspill som henter mye inspirasjon fra åttitallets klassikere.

Anna - Extended Edition.

Gikk du glipp av skrekkspillet Anna da det kom i fjor høst, kan du nå prøve spillet i en ny og forbedret utgave. Anna – Extended Edition piffer opp opplevelsen med bedre grafikk, ny omgivelser å utforske og et bedre grensesnitt. Som Anna skal du finne ut av din mørke fortid ved å romstere rundt i en forlatt sagmølle.

God of Blades.

Mobilspillet God of Blades gjør et kvantesprang fra berøringsskjermene over til Windows, Mac og Linux. Dette er et kaotisk løpespill der du slakter deg gjennom horder av monstre. Den nye versjonen har naturlig nok fått en liten glansoverhaling slik at det skal se litt bedre ut. I tillegg slenger utvikleren også inn en flerspillermodus og en ny modus kalt Chaos Storm.

Bloop.

Etter å ha gravd litt mer i indie-biblioteket har vi funnet ut at fysikkspillet Bloop også ble sluppet nylig. Her skal du bygge plattformer og bruke omgivelsene for å lede væske fra et punkt til et annet. Intrikate konstruksjoner blir det nok, om vi skal dømme etter skjermbildene.

Gratisutgivelser

Siden uken ikke har bydd på så mye nytt har vi tatt et litt større dypdykk i gratisutvalget denne uken.

Eyes - The Horror Game.

Etter at skrekkmemet Slender Man tok Internett med storm, har det dukket opp et par spill til hans ære. Senest i forrige uke anmeldte vi Slender: The Arrival, og anmelder virket nok så fornøyd med skremselspotensialet. Det har naturlig nok også dukket opp andre spill som prøver seg på mye av den samme formelen. Gratisspillet Eyes – The Horror Game faller inn under samme kategori, og byr på mye av de samme virkemidlene, selv uten det langlemmede og bleke vesenet. Du er i et skyggebelagt hus, og skal prøve å samle pengesekker. Godt lyddesign, en skremmende stemning og et skrekkinngytende flyvende spøkelseshode gjør sitt for å at du sitter ytterst på stolkanten med hjertet i halsen.

Moebius Goatlizard.

De siste årene har det gått sport i å slippe nye spill, produsert med gamle begrensninger. Utvikler BlackJet har allerede gjort dette én gang tidligere, med ZX Spectrum-spillet Dave Infuriators. Moebius Goatlizard er det nyeste innslaget fra den kanten, og er et Amiga-spill som faktisk kan spilles av på gamle Amiga-maskiner. Er man ung og teit som meg, kan man prøve å kjøre spillet i en emulator. Det hele handler om å prøve å unngå romvesener så lenge som mulig.

Studentspillet Space Whale lar deg suse gjennom galaksen som en hvit hval. Du bruker musen til å dra romhvalen inn og ut av planeters bane, og spiser småbiter som befinner seg der. Når man spiser dukker det opp noter.

Burn Pixel Wood.

Pyromanen i deg vil kanskje like Burn Pixel Wood, et pikselert plattformspil der du bruker en flammekaster til å brenne hver eneste trekubbe på din vei. Du skal komme deg gjennom et tårn, og må bruke flamene for å løse gåter på veien. I tillegg må du passe deg for de patruljerende orkene som ikke nøler med å spidde deg om du blir oppdaget.

RunRabbitRun!

I det russiske plattformspillet RunRabbitRun! styrer du en kanin gjennom hasardiøse brett. Spillet er ikke ulikt Super Meat Boy i at alt handler om presise hopp og hurtighet. Den stiliserte grafikken gjør at det skiller seg fra det meste annet ut der, med gråfarger som dominerer fargepalletten.

Det var alt vi hadde for denne gang. Tørster du etter flere nettutgivelser kan du ta en titt på forrige ukes oppsummering.

Siste fra forsiden