Sniktitt

Uncharted 3: Drake’s Deception

Det går hett for seg når eventyreren returnerer.

1: Side 1
2: Side 2

Kamp på bare never

I de to foregående titlene i serien, har godeste Drake vært mer til nytte med diverse skytevåpen enn med bare never. Når helten returnerer denne gang, har han derimot lært et og annet nytt nærkampsknep.

Tango for to.

Både i demonstrasjonen Naughty Dog viste frem, hvor Drake møter på en bande skumlinger i en forlatt ørkenby, og i de to kapitlene vi fikk prøve seg, viste nevekamp seg å være en heftig og effektiv måte å avvæpne motstanderen på. Dersom det ikke var for mange av dem, vel å merke.

Det nytter svært lite å denge én tjommis når fjorten andre prøver å lage sveitserost av deg. Og nei, det stoppet ikke undertegnede fra å prøve. Evig optimist og alt det der. Om ikke annet skal det sies at det går relativt kjapt fra nattatid for Drake til han står opp igjen, som en annen fugl føniks.

Nærkamp kommer antagelig til å bli et kjærkomment innslag i noe som tidligere har kunnet kritiseres for å være en noe begrenset variasjon i kampmekanikk, og vi gleder oss til å teste ut mer av dette i praksis.

Flerspiller til den store gullmedaljen

Uncharted 2 inneholdt en noe begrenset flerspillerdel, men når tredje spill i serien havner i butikkhyllene, er det denne gang fullastet med moro for de som liker å spille sammen med andre.

En modus jeg personlig ser frem til, er blant annet en lokal todelt skjerm. Den kan enten kan spilles med to kontrollere på én konsoll (med hver sin PSN-konto) eller med flere konsoller koblet opp i lokalt LAN. Kall meg gjerne gammeldags, men lokal todelt skjerm vekker absolutt nostalgikeren i meg. For ikke å snakke om konkurranseinstinktet.

Men også i flerspilleren over nett loves vi flere modi. I «Team Deathmatch» spiller man, som navnet tilsier, på lag mot hverandre. Og for å gjøre dette litt mer uforutsigbart, har Naughty Dog pønsket ut noe de kaller «Power Play».

Dersom et lag ligger under med et gitt antall poeng, vil «Power Play» aktiveres og gi det tapende laget fordeler. Når differansen mellom lagenes poeng synker under grensen for aktivering av «Power Play», deaktiveres denne automatisk.

Vi loves også modi som «Team Objective», det ferdighetsbaserte «Hardcore», hvor ingen bonuser teller og «Hunter», hvor du som slemming kan jakte på heltene.

Ja da, snuppa, jeg skal gå ut med søpla.

Du er ikke alene

Felles for alle flerspillermodiene, er at Naughty Dog lover mer dynamiske og filmatiske animasjoner. For de detaljfokuserte, skal man også kunne tilpasse avataren sin ned til minste detalj. Både med deler og farger, men også med gjenstander man kan kjøpe for skattene man samler.

Det er verdt å nevne at også flerspiller vil kunne spilles i stereoskopisk 3D.

Nytt av året er det Naughty Dog har kalt «Buddy System». Kort fortalt innebærer dette at du får tildelt en makker dersom du logger på alene. Og som seg hør og bør, dersom du klasker lanke med denne makkeren etter at dere har tatt ut fienden, vanker det en belønning i form av ekstra ståler.

Avslutningsvis lurte vi på hva community manager hos Naughty Dog, Arne Meyer, håpet spillerne kom til å legge merke til i det kommende spillet.

– Det er spillerne som får med seg de små detaljene som kan vente seg en bonus. Men jeg håper også at spillerne legger merke til alle de rare og spontane tingene Nolan North sier i spillet.

I tillegg til opptak av de skrevne replikkene, har Naughty Dog nemlig latt North se videoopptak av spillet og notert seg ned hans spontane utbrudd underveis. Mange av disse har funnet veien til den endelige utgaven av spillet.

Ifølge Meyer er det også verdt å være på utkikk etter et såkalt «easter egg» gjemt inne i spillet, men hvor og hva dette var snakk om, ville han selvsagt ikke si noe mer om.

Konklusjon

Den smakebiten vi har fått av Drakes nye eventyr, gir absolutt mersmak. Denne moderne Indiana Jones-klonen med de kjappe replikkene er det vanskelig å ikke la seg sjarmere av.

Fornebu har forfalt en del siden Gardermoen ble hovedflyplass.

Når Drake nå returnerer, er det med nye nærkampferdigheter som ser ut til å bli et kjærkomment tilskudd til en tidligere heller lite variert kampmeny. Og spillet ser ut til å være minst like polert denne gang som i forrige runde.

Omgivelsene er så detaljrike og livaktige at det kan ta pusten fra en, enten det er den tilsynelatende forlatte ørkenbyen eller det brennende herskapshuset det er snakk om. Drake selv har lagt seg litt ut siden sist, men ser mer levende og virkelig ut enn tidligere.

Naughty Dog har også fetet opp flerspillerdelen betraktelig, med både lagmodi og lokal todelt skjerm, samt opptjenbare bonuser og tilpasningsmuligheter for avataren din. Potensielt kan det være mye moro å hente her etter at man har spilt seg gjennom hovedeventyret.

Etter de to foregående Uncharted-spillene, er forventningene naturligvis skyhøye når Drake og kompani nå returnerer. Men ut i fra det vi har sett hittil, ser det lovende ut for ørkensafarien til den sleivkjeftede helten.

Uncharted 3: Drake’s Deception er ventet i butikkhyllene 1. november.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden