Uncharted 4 utsettes

Naughty Dog trenger mer tid.

Sony Computer Entertainment

Naughty Dog hadde planer om å slippe storspillet Uncharted 4: A Thief's End innen slutten av 2015. Det rekker de ikke, melder de i et blogginnlegg nå.

Sees neste år.
Sony Computer Entertainment

Nathan Drakes siste eventyr utsettes til vårparten 2016, noe som gir studioet noen ekstra måneder til å gjøre ferdig spillet. Ifølge regissørene Neil Druckmann og Bruce Straley trengs det sårt.

– Etter å ha brukt så mange år med Nathan Drake betyr han mye for teamet, og å fortelle det som skal bli hans sluttklimaks er ikke noe vi tar lett på. Dette spillet fortjener alt det fokuset på detalj som vi i Naughty Dog er kjente for, lyder det fra de to.

Med denne utsettelsen tror de at de skal makte å nå den standarden som spillerne og utviklingsteamet forventer av spillet. Det er neppe så lett, med tanke på at det er gjengen bak The Last of Us og Uncharted 2: Among Thieves som nå sitter og koder alt de kan.

Store utskiftinger

Tilbake til jungelen, tydeligvis.

Faktisk er det snart to år siden vi først fikk noen diffuse røyksignalerom at Uncharted 4 var på vei. En liten lokkebifftrailer lovet et nytt innslag i den ikoniske PlayStation-serien, men den gang var utviklingsteamet litt annerledes.

Planen var at Amy Henning og Justin Richmond, to sentrale figurer i Uncharted-seriens utvikling, skulle stå bak jenholdsvis manusroret og regiansvaret. De to forlot plutselig Naughty Dog til fordel for andre utviklingsteam i en prosess som fremdeles er litt ullen. Rykter om at Hennig ble presset ut av studioet gikk sin seiersgang i spillpressen. Hva som skjedde bak lukkede dører vet vi ikke for sikkert, selvfølgelig.

Det ble dermed Druckmann og Straley som tok over for de to, Begge var svært sentrale under utviklingen av det hyllede PlayStation 3-spillet The Last of Us.

Vi fikk se litt av det kommende spillet under E3 i fjor.
Fikk du med deg den 20 minutter lange videoen som viste Uncharted 4? »

Siste fra forsiden